JAFR FEMMÅLSSKYTT NÄR VIF GJORDE TVÅSIFFRIGT PÅ BÄCKSEDA

Mohammad Jafr gjorde fem mål i VIF:s 10-0-seger. Foto: Arkivbild

Tappad trepoängare vid skrivbordet. Men det var inget som Vimmerby IF lät störa dem på fredagskvällen. Bäckseda besegrades med 10-0 (!) och Mohammad Jafr blev femålsskytt.

På fredagen kom nyheten att Vimmerby IF tappar tre av sina nio inspelade poäng. Detta efter ett misstag med matchrapporten i samband med matchen mot Tranås FF nyligen.

I stället för 3-1 tilldöms VIF en 0-3-förlust.

Något som naturligtvis svider – men om man lät det påverka matchen mot Bäckseda? Knappast.

Vimmerby IF totaldominerade kvällens drabbning från minut ett till 90 och vann till slut med förkrossande 10-0.

5-0 efter 45 minuter

Målen trillade in med jämna mellanrum. Redan i den sjätte spelminuten presenterade sig Mohammad Jafr i målprotokollet för första gången. 2-0 kom genom Joakim Storm tio minuter senare och bara ett par minuter efter det satte Rickard Thuresson säkert 3-0 från straffpunkten.

Innan paus hann både Joakim Storm och Mohammad Jafr med att utöka sin egen och VIF:s målskörd. 5-0-ledningen i paus var i underkant.

Jafr öste på

I den andra halvleken öste Vimmerby på. Mohammad Jafr gjorde 6-0 i den 50:e och 7-0 inte långt därefter. 20 sekunder efter att han bytts in ökade Markus Ahl på till 8-0.

I slutet kom också 9-0 genom en frisparksbomb från Rickard Thuresson och 10-0 efter en kontring där Mohammad Jafr var sist på bollen och gjorde sitt femte för dagen. Jafr blev framspelad av nyss nämnde Thuresson, som var inblandad i nästan samtliga av hemmalagets mål. Strax dessförinnan hade Gustaf Johansson räddat en straff – praktiskt taget det enda gästerna hade under hela matchen.