Rexha hattrickhjälte i VIF:s derbyseger

Vimmerby IF B har tre raka fullpoängare i damtrean. Kujtese Rexha gjorde tre mål när Hultsfred besegrades med 4–2. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IF B tog tredje raka segern i damtrean. Kujtese Rexha blev stor matchvinnare med tre mål mot Hultsfreds FK.
– Det känns bra att jag lyckas göra mål, säger hon efter 4–2-segern.

Efter en jämn drabbning, där lagen följdes åt målmässigt, kunde hemmalaget Vimmerby IF B dra det längsta strået och vinna med 4–2 i derbyt mot Hultsfreds FK.

Tre mål av Rexha

Kujtese Rexha, som gjorde både 1–0 och 2–1 i första halvlek, fullbordade sitt hattrick med 3–2 i mitten av första halvlek och Nathalie Milton dunkade upp en frispark i nättaket fram till slutresultatet 4–2.

– Vi gjorde inte vår bästa match men vi kämpade oss igenom den. Vår styrka är att vi orkar även om det inte går som vi vill, säger matchvinnaren Kujtese Rexha.

Vad betyder det för dig att göra tre mål?

– Jag tänker inte så mycket på det, jag kör bara på. Det är givetvis kul att det går bra, säger hon.

VIF-tränaren Håkan Ericsson var nöjd med tredje raka segern men inte lika nöjd med insatsen.

– Kul att vinna när man inte spelar bra. Jag tycker att vi vinner fullt rättvist men vi är besvikna på vår insats. Vi kan spela mycket bättre.

"Kunde ha gått hur som helst"

Hultsfredstränaren Peter Jaldefeldt var missnöjd med resultatet och tyckte att hans lag gjorde en bra match. Hultsfreds målskyttar i första halvlek var Caroline Phalén och Elin Lindqvist.

– Det känns lite surt, det kunde ha gått hur som helst. Vi gjorde en bra match. De vann matchen på grund av att vi gjorde alldeles för mycket misstag och satte oss i svåra situationer, säger Peter Jaldefeldt.

Edna Ganovic, Matilda Hemmingsson, Shams Tarabeih och Ida Lipic erhöll beröm i HFK. Håkan Ericsson lyfte fram Minea Snickars och Jessie Eriksson i VIF.