Annons:

Sök

Annons:

Storseger mot starkt motstånd för Vimmerby IF

Nathalie Milton var en gigant när Vimmerby vann stort borta mot Eksjö på lördagen. Tre mål knoppade hon in efetr hörna. Foto: Arkivbild

Storseger mot starkt motstånd för Vimmerby IF

Vimmerby IF:s damer tog en ny storseger i fotbollstvåan. 6-0 slutade bortaderbyt mot Eksjö, även om matchen var betydligt jämnare än så. Mycket lutar nu åt att säsongens sista match mellan VIF och Kenty blir helt avgörande.

Annons:

Den 4 oktober klockan 14.00 sparkar BK Kenty och Vimmerby IF igång säsongens sista match i damernas division 2.

Som det ser ut nu talar mycket för att den kommer bli helt avgörande för vilket lag som vinner serien och tar steget upp i ettan.

Efter dagens omgång leder Kenty serien på 19 poäng och 21 plusmål, före Vimmerby på 16 poäng och 25 plusmål.

Förbi Kenty sett till målskillnad

Faktum är att dessa båda lagen hittills har vunnit med så stora siffror att det bara är ett enda lag ytterligare i serien (nuvarande trean Tinnis, som har elva poäng), som mäktar med att visa upp positiv målskillnad (plus sju).

– Kenty vann ju ”bara” med 3-1 mot Mjölby idag, så nu är vi om dem sett till målskillnad. Det kan komma att bli väldigt viktigt, säger Vimmerby IF:s tränare Mikael Rinaldo, sedan han lotsat sitt lag till starka 6-0 (3-0) borta mot IF Eksjö Fotboll på lördagseftermiddagen.

– Men det är inget resultat som speglar matchbilden. Vi möter ett riktigt bra lag som är snabba i omställningarna. Vi är effektiva och väldigt starka på fasta situationer.

Allis en jätte i målet 

Och starkast av alla där var Nathalie Milton. I dag nickade hon in tre hörnor, och tillsammans med suveränen mellan stolparna Allis Nilsson samt Nathalie Johansson (låg bakom fem av Vimmerbys sex mål), var hon lagets bästa spelare.

– Allis räddade oss i inledningen och gör rakt igenom en fantastisk match, berömmer Mikael Rinaldo.

– Tre poäng och sex plusmål. Oerhört starkt av oss när matchen ändå var så jämn och det var svårt att bjuda på något finlir.

För Vimmerby väntar härnäst hemmamatch mot tabellsjuan Tranås FF-Torpa AIS om en vecka.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: