Annons:

Sök

Annons:

Nervkittlande avslutning – Tuna har kniven mot strupen:

Joel Svensson missade matchen mot Tranås FF. I måstematchen mot IFK Västervik är han tillbaka i truppen. Foto: Simon Henriksson

Nervkittlande avslutning – Tuna har kniven mot strupen: "Måste vinna"

IFK Tuna befinner sig i en knivig situation. Tre poäng är ett måste mot jumbon IFK Västervik för att laget ska få andrum i botten av division 4.

Annons:

Ett namnkunnigt och på förhand topptippat IFK Tuna har kniven mot strupen i botten av division 4. Facit efter sju omgångar är tre ynka poäng och placering precis ovanför den negativa kvalplatsen. 

Nu väntar två måstematcher där poängen måste trilla in: jumbon IFK Västervik på bortaplan på lördagen och nästjumbon Bäckseda IF hemma nästa helg. Både Västervik och Bäckseda har varsin inspelad poäng.

– Man kan verkligen påstå att det är två nyckelmatcher. Nu gäller det att vinna. Vi var nära sist med flera bra chanser men oturen grinar oss i ansiktet. Man ska ha tur, men tur förtjänar man. Jag tycker att vi har kommit tillbaka i de två senaste matcherna. Vi sliter och jobbar hårt så det borde ge utdelning, säger Mattias Gustavsson, tränare i Tuna. 

Två spelare tillbaka i truppen

Om IFK Västervik vinner dagens match går de upp på fyra poäng och passerar Tuna i den jämna bottenstriden. 

– Det får inte bli så. Jag hoppas att våra spelare ser det som en bra utmaning. Vi vet vad Västervik är för gäng. Vi har mött varandra flera gånger och även om det har gått troll i deras säsong så är de säkert sugna på att slå oss. Om vi gör det vi ska och jobbar på så har vi goda chanser till seger. 

Jämfört med senaste matchen är Ilhan Jejna och Joel Svensson tillbaka i truppen. Anton Preusse utgår. På skadelistan finns Oskar Eriksson, Magnus Pettersson och Hampus Nilsson sedan tidigare. 

Fakta

Tunas trupp mot IFK Västervik: Billy Inkoom, Filip Gustavsson, Jonathan Gustafsson, Simon Pettersson, Martin Carlsson, Anton Carlsson, Filip Ingemarsson, Gustavo Borges, Victor Gustavsson, Adrian Ottosson, Ilhan Jejna, Joel Svensson, André Frodig, Theo Krantz och Tobias Thuresson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: