Annons:

Sök

Annons:

Ännu en måste-match för IFK Tuna i botten av division fyra

Ska Gustavo Borges och hans IFK Tuna få jubla över en seger i helgen? Foto: Arkivbild

Ännu en måste-match för IFK Tuna i botten av division fyra

Tabellnian IFK Tuna tar emot elvan Bäckseda. Tre omgångar kvar och ännu en match där Tuna spelar med kniven mot strupen.
– Det är måste-matcher varje gång, suckar tränaren Mattias Gustavsson.

Annons:

IFK Tuna tog en extremt viktig 1-0-seger borta mot IFK Västervik förra helgen i kampen om att undvika nedflyttning till division fem.

De tre poängen gör att Tuna, med tre omgångar kvar att spela, har en poäng ner till Aneby på kvalplats, men hela fem poäng ner till lagen under nedflyttningsstrecket, IFK Västervik och Bäckseda.

På lördagen tar Tuna emot just Bäckseda hemma på Tunhamra.

Måste-match igen

– Som vanligt är det en måste-match. Det är det varje gång nu. Segern förra helgen var oerhört skön och viktig, och jag tycker att vi är så pass bra att vi ska ha goda chanser även i morgon (lördag). Men det gäller att vi gör vårt jobb, och som vanligt är det hårt jobb och disciplin som gäller, säger Tuna-tränaren Mattias Gustavsson.

– I de senaste matcherna tycker jag ändå att vi har kommit ihop i laget på ett bättre sätt, det är inte alls så stora glapp mellan lagdelarna längre.

Flera spelare borta

Som vanligt saknar IFK Tuna ett antal tunga pjäser av olika anledningar – framför allt då skador. Ilhan Jejna, som nyligen var avstängd då han fick ett rött kort, är nu avstängd igen efter att ha dragit på sig tre gula kort.

IFK Tunas trupp: Billy Inkoom, Filip Gustavsson, Jonathan Gustavsson, Simon Pettersson, Martin Carlsson, Anton Carlsson, Filip Ingemarsson, Gustavo Borges, Victor Gustavsson, Adrian Ottosson, Joel Svensson, André Frodig, Tobias Thuresson, Olle Freedeke Samuelsson och Wiktor Johansson.

I de två sista omgångarna möter IFK Tuna sedan Stensjön borta och avslutningsvis Myresjö/Vetlanda hemma. Inga lätta matcher mot två topplag.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: