Annons:

Sök

Annons:

90 minuter för Asllani när tursamt Sverige kryssade

Kosovare Asllani spelade 90 minuter för Sverige i 1-1-matchen mot Island. Foto: Arkivbild

90 minuter för Asllani när tursamt Sverige kryssade

Sverige var mycket illa ute i kvällens gruppfinal i EM-kvalet mot Island. Matchen slutade 1-1 och det ska Sverige vara mycket nöjt med sett till spelet. Vimmerby IF-fostrade Kosovare Asllani spelade 90 minuter, men hade svårt att komma till. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Sverige gjorde en okej första halvtimme och tog ledningen genom Anna Anvegård som snyggt vände runt och sköt 1-0. Sista kvarten tog Island över och hade en boll inne, men domaren blåste frispark för Sverige. Helt rätt, tyckte vissa. Väldigt fel, ansåg många.

I andra tryckte Island på och skapade klart flest chanser. Kvitteringen kom på ett långt inkast och efter en grov miss av Lina Hurtig. Island hade även en ribbträff. Kosovare Asllani hade flera chanser att friställa medspelare, men ett följsamt hemmaförsvar bröt i sista stund. Asllani spelade 90 minuter, men gjorde inte någon av sina bättre landskamper. 

Matchen slutade 1-1 och det är ett klart godkänt resultat för Sverige som leder gruppen på bättre målskillnad än Island. Tre matcher återstår och nästa spelas den 22 oktober, då hemma mot jumbon Lettland. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: