Annons:

Sök

Annons:

Inför kvällens derby: Gullringen vill grusa VIF:s division tre-drömmar

Gullringens tränare Daniel Ohlsson har inget emot att grusa Vimmerby IF:s planer om kval till division tre i kvällens kommunderby på Arena Ceos. Foto: Ossian Mathiasson

Inför kvällens derby: Gullringen vill grusa VIF:s division tre-drömmar

Det är elva år sedan sist. Och även om kvällens derby mellan Vimmerby IF och Gullringens GoIF rent sportsligt bara har betydelse för VIF, så lär inte Gullringen gå på sparlåga i sina försök att försämra rivalens chanser till division tre-kval.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det är elva år sedan Vimmerby IF och Gullringens GoIF möttes i seriesammanhang. När det nu är dags för kommunderby igen gäller matchen allt för VIF i toppstriden, medan Gullringen – sett till tabellen – inte har någonting att spela för.

Däremot ligger det tonvis med prestige i potten, och gissa om Gullringen skulle älska att stöka till det för sin främsta trätobroder.

"Ska inte gnälla om motivationsbrist"

– Nej, vi ska inte gnälla om någon motivationsbrist bara för att vi ligger i ingenmansland i tabellen. Det vore skandal om vi inte kunde hitta motivation till den här matchen mot en av våra största rivaler. Självklart vill vi slå laget som har varit storebror i så många år, och att spela bort dem från toppstriden är väl på sätt och vis också en motivator, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

– Visst är det trist att den här säsongen blev som den blev för vår del. Under en hel, lång säsong hade man haft råd med plumparna mot Aneby och Tenhult, men med bara elva omgångar finns det inte tid att reparera sådant, säger Ohlsson.

Hoppas på hjälp av IFK Tuna 

Inför kvällens derby på Arena Ceos, och med två omgångar kvar, ligger Gullringen femma i tabellen med 14 poäng. Vimmerby är trea på 21 poäng, en pinne bakom Stensjön som ligger på kvalplatsen uppåt. Åt serieledande Hvetlanda GIF på 27 poäng ska det rimligtvis inte finnas något att göra – även om det är dem som Vimmerby möter på bortaplan i den sista omgången.

Tvåan Stensjön har kvar att möa två förmodat desperata lag som slåss kring det nedre strecket, Aneby och IFK Tuna.

– Tuna har gjort bra matcher i Stensjön tidigare, och borde vara fullmotiverat. Vi hoppas så klart att de kan hjälpa oss, säger Vimmerby IF:s tränare Johan Karlsson-Törndahl.

Har varit med som spelare 

Men först väntar alltså ett svårt hinder att passera i kväll för Vimmerby IF.

– Jag har aldrig varit tränare i det här derbyt tidigare, men väl spelat själv, så lite vet jag ju vad det handlar om. I och med att jag inte bor här så är jag inte på smma sätt en del av den hatkärlek som finns mellan klubbarna.

– Det märks på spelarna att de är taggade och helt inne i det – dels att det handlar om ett tufft och prestigefullt derby mot Gulrringen, dels att ta de här sex poängen som det är kvar att spela om.

Hur går dina tankar kring Gullringen?

– Jag har sett två matcher, och de är bra, men det finns en del hål som vi hoppas kunna utnyttja. Gullringen är starka på fasta situationer och i sitt långbollsspel, så där gäller det att vi ser upp.

Och hur har veckan varit för er?

– Tenhults-matchen var tung, så efter den gick vi ner lite i intensitet på måndagsträningen, men sedan har vi haft en bra vecka. Vi kommer väl förberedda. Nu är det 90 minuter med blåställ på som gäller i kväll.

Ordinarie lag

Gullringen kommer till spel med helt ordinarie lag förutom skadade målvakten Marcin Muszka, vlket gör att det sannolikt blir Tobias Carlsson som återfinns längst bak i kväll.

I Vimmerby var det länge frågetecken för Simon Larsson och Jacob Johansson, som åkte på varsin smäll på tisdagens träning, men båda finns med i den matchtrupp som Johan Karlsson-Törndahl har tagit ut.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: