Annons:

Sök

Annons:

OAIK lär bryta kontraktet:

Habib Askars framtid i Oskarshamns AIK är högst osäker. Foto: Ossian Mathiasson

OAIK lär bryta kontraktet: "Ser inga möjligheter för honom att fortsätta"

Oskarshamns AIK-spelaren Habib Askar stängs av från all fotboll i åtta månader efter att ha spelat under falsk identitet i en division 6-match. Framtiden i OAIK är högst osäker. 
– Det troliga är väl att han har svårt att fullfölja sitt kontrakt nästa år, säger Stefan Johansson, sportchef i OAIK. 

Annons:

Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd har bestraffat Habib Askar med en åtta månaders lång avstängning från all fotboll och får inte spela förrän i slutet av maj. Han spelade division 6-matchen mellan Krokstorps IF och Blackstad/Odensvi och blev avslöjad av en spelare i BOIF som kände igen honom. 

"Ansvarig för sina egna handlingar"

Stefan Johansson, sportchef i Oskarshamns AIK, är rätt säker på att Askar har gjort sitt i division 1-klubben. 

– Åtta månader, det var ganska väntat att det skulle bli en lång avstängning. Det troliga är väl att han har svårt att fullfölja sitt kontrakt med oss över nästa år, säger Stefan Johansson. 

Har du haft någon kontakt med Habib Askar på sistone?

– Ja, det har jag givetvis gjort. Han är ångerfull men är ansvarig för sina egna handlingar. Det är ingenting som vi kan styra och vi hade ingen aning om det. Jag har aldrig varit med om att en kontrakterad spelare på elitnivå går ner och spelar i division 6. Det är en märklig situation som har uppstått. Det tar fokus och energi från det vi håller på med. 

Har han själv erkänt att han spelade matchen?

– Jag vill inte säga något om det. Men det har klart och tydligt framgått att han har spelat, ja. Jag vill inte gå in närmare på det. Chansen att vi fullföljer kontraktet med honom är liten. 

Definitivt beslut kommer snart

I början av nästa vecka ska Oskarshamns AIK:s fotbollssektion sätta sig ner för att ta ett definitivt beslut i ärendet.  

– I och med att han är avstängd fram till den 23 maj så blir det svårt. Jag ser inga möjligheter för honom att fortsätta och fullfölja kontraktet. Det är ett kontraktsbrott. I dagsläget är han avstängd från alla träningar och matcher med oss. Utsikten för honom att fortsätta i Oskarshamns AIK är svår.

– Styrelsen ska säga sitt men det är fotbollssektionen som lägger fram rekommendationerna för det. Sedan får styrelsen ta ett definitivt beslut. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: