Hoppet lever för DSK – efter sent avgörande

Djursdala vann hemmamatchen mot VSGF/JAIK, men det är inte säkert det räcker. Foto: Arkivbild

Djursdala SK slutar två i sin kvalgrupp efter seger i sista omgången mot VSGF/JAIK. Men hoppet över att stanna i division 5 finns där, efter ett sent avgörande.

Det var två spända lag som gick ut på Dalavallen under lördagseftermiddagen, när Djursdala tog emot VSGF/JAIK på hemmaplan. Båda lagen var behov av seger, för spel i division 5 nästa säsong.

Gästerna inledde matchen starkast och visade sig vara väldigt pigga, där man ägde mest utav bollen. VSGF/JAIK skapade mest under första halvlek, som saknade direkt de heta målchanserna, men det var bortalaget som var närmast att göra ledningsmålet. Djursdala lyckade stå emot och få med sig 0-0 till pausvilan.

I andra halvlek gick VSGF/JAIK ut starkt igen som man gjorde i första, och Djursdala var desperata att få igång sitt spel för att ha någon chans att stanna i division 5. Men det var gästerna som skulle få jubla först, när försvaren Rasmus Ryden placerade bollen fint från distans i den 57:e matchminuten, och mål nollan var spräckt.

Efter VSGF/JAIKs ledningsmål vaknade hemmalaget till. Knappt tio minuter senare svarade Djursdala genom Daniel “Bränna” Gustafsson efter en tillknycklad situation.

De sista 20 minuterna på ordinarie matchtid föll regnet ner över Dalavallen, vilket gjorde det svårare för spelarna. Efter kvitteringsmålet från Djursdala så var det hemmalaget som tryckte på för ett ledningsmål.

Gunnarsson avgjorde

Och efter hårt tryck avgjorde Andreas Gunnarsson för Djursdala i slutsekunderna och 2-1 stod sig när domaren blåste i pipan.

– Vad ska man säga, i första var vi riktigt dåliga. Det tycker jag faktiskt. Där har vi tur att vi kommer undan med 0-0. Virserum spelar riktigt bra i första där de visar sig vara riktigt hungriga. Jag fick ett litet utbrott i halvtid där jag sa, att vi behövde komma igång. Grabbarna saknade inställning, vilket jag tycker är konstigt i en sån här match. När de gör sitt 1-0 mål det är då vi riktigt kommer igång. Nu får vi hoppas att detta räcker, säger Djursdalas tränare, Patrik Nilsson.

I Virserum-lägret var det besviket, men samtidigt ville huvudtränare Joakim Svensson hylla lagets insats.

– Det är tufft såklart. Vi hade en del bra målchanser i första och lirade fin fotboll. Kanske borde gjort något mål där. Sen trycker de på hårt i andra, inget spel som passar oss riktigt. Men grabbarna sliter på riktigt bra. Det går inte att vara besviken. Man får vara nöjd, säger Joakim Svensson.

Men frågan är om segern räcker för Djursdala. Gunnebo vann sin match med 3-0 mot BB 2001 och blev klart för division fem. Men Djursdala kan bli kvar genom sin andraplats. Återstår att se hur det blir.