Annons:

Sök

Annons:

VIF-kaptenen kan lämna – öppnar för spel i moderklubben

Markus Ahl tvekar kring en fortsättning i Vimmerby IF och Djursdala SK är helt klart aktuellt. Foto: Ossian Mathiasson

VIF-kaptenen kan lämna – öppnar för spel i moderklubben

Någon gång ska Markus Ahl återvända till Djursdala SK. Nu funderar Vimmerby IF-kaptenen på om det är dags till nästa säsong. 
– Man skulle vilja avsluta karriären där, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den centrale och hårt arbetande mittfältaren Markus Ahl har varit en av Vimmerby IF:s bästa spelare under flera raka säsonger. Precis som i fjol håller Ahl dörren öppen för moderklubben Djursdala SK, en förening som han inte har representerat sedan övergången till Gullringen hösten 2008. 

"Suget kommer tillbaka"

När Dagens Vimmerby pratade med honom på lördagen är han helt klart öppen för att ta ett steg ner i seriesystemet och spela för Djursdala SK nästa säsong. 

– Det står mellan Djursdala och Vimmerby. Just nu är jag inte alls sugen på fotboll på grund av att det har varit en konstig säsong med coronapandemin, då kan det vara ett alternativ att trappa ner i Djursdala. Det är därför jag vill hålla lite på det så man inte tar ett förhastat beslut. Suget kommer tillbaka och det är därför jag inte tar beslutet nu, säger Markus Ahl.

"Då skulle DSK passa jättebra"

För första gången på väldigt länge spelade Vimmerby IF division 4–fotboll denna säsong och laget, som hade målsättningen att återvända uppåt i seriesystemet, slutade fyra.

Ahl sitter på ett utgående kontrakt och tvekar kring sin framtid i VIF-dressen. Han ser fördelar med båda föreningarna.  

– Vimmerby består av träningssugna fotbollsspelare och ska jag spela vidare i Vimmerby så vill jag bidra med det och vara på i stort sett varenda träning. I DSK kan man ha en dialog om att man inte behöver vara på varenda pass och hitta ett upplägg som passar mig, säger Ahl.

Är du sugen på en ny säsong i VIF?

– Vimmerby är en förening med höga ambitioner och fokus på träning. Jag vet inte om jag har det samtidigt som jag vill prioritera lite annat, då skulle DSK passa jättebra. 

”Någon gång ska jag spela i DSK igen” sa Ahl efter förra säsongen – och nu är frågan om det är rätt läge. 

– Man skulle vilja avsluta karriären där och jag har mina kompisar i föreningen. Det gör att det blir mer naturligt och lockar ännu mer. 

DSK ligger bäst till

Att Djursdala fick en friplats i division 5 nästa säsong var extra viktigt för Ahl. 

– Jag var lite orolig att de skulle åka ner i sexan nu när jag har haft tankar på att gå till DSK. Det hade inte varit lika aktuellt om de hade åkt ner i sexan. Hoppet mellan femman och sexan är rätt så stort. 

Är det ett svårt beslut?

– Det är klart att det är det. Som jag känner just nu hade jag nästan kunnat tacka ja till DSK men jag vill inte ta mitt beslut när jag inte är sugen på fotboll överlag.

Det låter ändå som att DSK ligger närmast till hands?

– Ja, lite så är det. 

När bestämmer du dig?

– Jag har en kontakt med Simon Henriksson i DSK. Det blir någon gång under frimånaden så jag inte förhalar det för Vimmerby eller Djursdala. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: