Annons:

Sök

Annons:

Urstark insats av VIF – vann borta mot Motala

Vimmerby IF tog ett stort steg mot nytt kontrakt efter 2–1 i Motala i dag. Foto: Linus Johansson

Urstark insats av VIF – vann borta mot Motala

Vimmerby IF har snart säkrat kontraktet i division två. I dag tog man en mycket respektingivande seger i Motala. En stark kollektiv insats gav seger med 2–1 (1–0). – Det känns fantastiskt, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vinden har definitivt vänt för Vimmerby IF. I dag tog det pressade laget en blytung seger mot Motala AIF. VIF var nästintill prickfritt defensivt och vann med 2–1.

– Det var mycket kamp, men vi visade mer självförtroende och det märks att vi krigar om varje poäng. Vi visade mer hjärta än Motala så det var riktigt skönt. Den här segern och matchen senast är de skönaste vinsterna i år.

Inget motmedel

Vimmerby lade sig långt bak i planen och använde ungefär samma taktik som i cuptriumfen mot Husqvarna FF. Det gick alldeles utmärkt.

– Vi var med på deras omställningsspel och jag tror inte att de hade någon kontring på oss på 90 minuter. Jag tryckte väldigt mycket på att vi inte skulle tappa bollen på fel ställen och det gjorde vi inte. Då har inte Motala något motmedel.

”Fruktansvärt stabila”

Framåt skapade inte Vimmerby särskilt mycket – men två hörnor grundlade segern. Först stötte Markus Ahl in 1–0 i den 20:e minuten. I början av andra kvitterade Motala, men nästan direkt därefter slog Karlo Goranci en hörna rakt i mål.

VIF höll sedan undan.

– Vi backade hem väldigt mycket. Jag tycker inte att vi satte spelet klockrent, men ”Holma” (Johan Lundin) och Ola (Lindblom) var fruktansvärt stabila och tog bort deras anfallare.

”Inser allvaret”

Motala hade få klara kvitteringschanser och när det behövdes klev Nic Rydholm fram med fina räddningar. De tre poängen innebär ett stort steg mot nytt kontrakt.

– Vi har haft småbekymmer mot Motala, men nu tog vi en gruvlig revansch när det hettar till. Det här är ytterligare ett steg från kvalplatsen och alla segrar betyder mycket i det läget vi är nu.

Har det vänt nu?

– Det vågar jag aldrig säga, för då förlorar vi säkert nästa… Men spelarna krigar på och inser allvaret. Vi har ett bra kollektiv och det känns fantastiskt att vinna.

Samtliga var bra i Vimmerby, men allra bäst var Johan Lundin, Alexander Jonsson, Ola Lindblom och Nic Rydholm. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: