Annons:

Sök

Annons:

  • Storebro tvingas till ovisst kval –

    En hel del att fundera på. Storebro IF tvingas till kval, till tränaren Per Bäckmans besvikelse. Foton: Simon Henriksson

  • Storebro tvingas till ovisst kval –
  • Storebro tvingas till ovisst kval –

Storebro tvingas till ovisst kval – "För dåligt"

Storebro IF behövde "bara" slå avsågade Sävsjö FF för att stanna i division fyra. Det misslyckades de grönvita med. Nu stundar ett ovisst kvalspel för SIF. – Jag är besviken, jag tycker att vi ska klara av det här, säger Storebros tränare Per Bäckman.

Annons:

Det var upplagt för att Storebro IF skulle få säkra en plats i division fyra 2017 på Bruksvallen i eftermiddag. En bragddoftande derbyseger mot Hultsfreds FK i ryggen, ett avsågat Sävsjö FF på hemmaplan och skyttekungen Jimmi Wickström tillbaka i laget. 

Storebro skulle bara vinna matchen för att stanna i divisionen. 

Det gick inte alls. 

Sävsjö FF vann med 2-1, samtidigt som Tranås FF tog en poäng borta mot Ariel/Fårbo och nu väntar ett höstmörkt kval för de grönvita. 

 Det finns inget att säga, vi får inte igång spelet på hela matchen. Vi försöker kämpa, men vi lyckas inte med någonting, säger Jimmi Wickström. 

Drömträff

Gästande Sävsjö, som både vann den första halvleken målmässigt och på poäng, hade 1-0 i halvlek. När Joakim Ivarsson tidigt i den andra sköt 1-1 talade mycket för Storebro. 

Då kom kallduschen. 

En Sävsjöspelare fick drömträff och gjorde 2-1. 

 Vi börjar bra första kvarten i första, men sedan blir vi långa i laget. I andra går vi ut och är halvdesparata och det ser bättre ut, men så får han på en träff han aldrig mer gör om. Jag tycker ändå att vi skapar tillräckligt för att kvittera. Det är för dåligt av oss, säger SIF:s tränare Per Bäckman. 

"Okoncentrerat och slarvigt"

Faktum är att en poäng hade räckt för Storebro, i och med att Tranås tappade poäng mot AFC. Men trots en uppsjö av kvitteringschanser, den kanske allra hetaste i slutsekunderna när Johan "JC" Carlsson fick chansen att bomba på en indirekt frispark, gick inte bollen in. 

 Klart att det är tungt det här, det är slarvigt av oss. Vi har tio minuter på oss att göra ett mål, men det är okoncentrerat och slarvigt. Kan man inte ta poäng här då får man ju kvala, så enkelt är det. Kan man inte följa upp en sån match som vi gör mot Hultsfred, så spelar det ju ingen roll. 

Hur ser du på att ni tvingas till kval?

 Det är inget vi ser fram emot, men vi får deppa i kväll och sedan börja fokusera. Vi får finna oss i det här och ladda om. 

"Tufft kval"

Jimmi Wickström var också besviken över att Storebro tvingas till ett ovisst kval. 

– Vi har inget val, alla har trott att vi ska hänga kvar. Nu får vi ta nya tag. Vi ska bara klara av det, vi har själva satt oss i den här situationen, säger han.  

Fyra lag kommer göra upp om en plats i division fyra nästa år. 

– Jag har inte mycket koll alls. Jag har haft fokus på att vi ska fixa det här, nu får vi börja koncentrera oss på det. Men det är ett tufft kval, säger Per Bäckman.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: