Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby IF har fått en leadercheck till att skapa en ny startsida som ska sammanfatta deras föreningsmodell. Foto: Vimmerby IF/Printscreen

Lokal klubb lanserar ny startsida: "Sammanfattar vår föreningsmodell"

Vimmerby IF har nyligen lanserat en ny startsida med stöd av leadercheck från Astrid Lindgrens Hembygd. 
– Nu sammanfattar vi vår föreningsmodell och hoppas att hela idrottsrörelsen är beredda att ta steg i samma riktning, säger Vimmerby IF:s David Lindgren i ett pressmeddelande. 

Annons:

Vimmerby IF har de senaste åren blivit uppmärksammade för sina erfarenheter och metoder för integration och inkludering. Föreningen har pratat om det under Almedalsveckan, för regeringskansliet och på konferenser för föreningar, kommuner och förbund. 

Den lokala klubben har i det första steget sammanfattat sin föreningsmodell, vad föreningen står för och vad man erbjuder på en ny startsida som lanserades strax före julhelgen. 

– För att göra det möjligt för alla barn att testa på krävs det mer än att säga att alla är välkomna för då når vi oftast bara de familjer och barn med ärvda intressen och invanda traditioner. Vill du på allvar skapa mångfald bland dina aktiva måste du titta på vilka målgrupper du når idag och fundera hur du kan nå fler. Steg två är att avgifterna och kraven är rimliga för varje familj men framförallt att man som förening genom sina ledare skapar trygghet och förutsättningar för att vilja fortsätta, säger David Lindgren, verksamhetsutvecklare för Vimmerby IF. 

"Vår modell är inte svaret på allt"

Framöver är VIF:s tanke att skapa en folder för nya medlemmar som förtydligar vad som krävs av föreningen, aktiva spelare och vårdnadshavare. 

– Förhoppningsvis kan våra erfarenheter inspirera fler att göra medvetna val kring svensk idrott och föreningsliv. Vår modell är inte svaret på allt men tillsammans, statlig, privat- och civil sektor, kan vi alla bidra till att fler barn får uppleva idrott på sina egna villkor. Det framtvingade kravet att ställa om under en pandemi kan vara en möjlighet att värdera vad som är viktigast i svenskt föreningsliv och hur vi tillsammans når dit, säger Lindgren. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: