Annons:

Sök

Annons:

HFK:s tunga besked – ytterligare en nyckelspelare lämnar

Hultsfreds trotjänare John Svensson lämnar division 5-klubben. Han flyttar till Kalmar i mars och är klar för Lindsdals IF. Foto: Ossian Mathiasson

HFK:s tunga besked – ytterligare en nyckelspelare lämnar

Hultsfreds FK har tappat många viktiga spelare sedan fjolårssäsongens slut. Nu kommer ytterligare ett tungt spelartapp. John Svensson flyttar till Kalmar och är klar för Lindsdals IF.

Annons:

John Svensson, lagkapten i Hultsfreds FK, har tillhört klubben i många säsonger och spelat vidare trots locktoner från andra klubbar. 

Flyttar till ny stad i mars

Nu står det klart att John Svensson lämnar HFK för den här gången. Han flyttar nämligen till Kalmar i mars och har kritat på för Lindsdals IF, division 4-laget som har Hultsfredskillen Robin Olsson som assisterande tränare. 

– Jag hörde av mig till Robin (Olsson) när jag hade bestämt mig för att flytta till Kalmar. Jag har provtränat med dem i en månad och allt blev klart i måndags, säger John Svensson och fortsätter:

– Jag flyttar till Kalmar för att jag vill röra på mig och testa något nytt. Jag kommer jobba kvar på jobbet som jag har i Hultsfred. 

Hur känns det att lämna HFK? 

– Det är klart att det känns lite vemodigt, men de står inte och faller med mig och de som redan har lämnat föreningen. HFK har ändå mycket ungdomar så det får ta den tid det tar. Jag tror att HFK kommer tillbaka till division 4 inom några år. De har många duktiga ungdomslag som är på väg upp. 

Han har spelat i HFK i sju-åtta säsonger och är nöjd med vad han har åstadkommit i klubben som har spelat i division 4 och division 5.

– Jag har haft flera bra år i HFK, sedan har de två sista åren varit lite sämre. Det har ändå varit roligt. För tre säsonger sedan var vi på väg upp i division 3, det var synd att det inte blev så. Jag är nöjd med mina år i HFK. 

"Har väldigt mycket fotboll i sig"

HFK har tappat massa duktiga spelare efter säsongens slut, bland annat Alexander Gustavsson, Deart Agushi, Dino Teljigovic, Vladimir Radak. 

Svensson tror att de unga spelarna som kom upp i seniortruppen förra säsongen kommer fortsätta att ta ytterligare kliv i sin utveckling. 

– Spelarna som kom upp i a-laget under 2020 har väldigt mycket fotboll i sig. De är bra skolade, utvecklingsbara och håller i division 5. Nu kommer de få mer speltid i a-laget, det kan gå bra för dem. 

Vad tror du om din egen säsong i Lindsdal?

– Jag har höga förväntningar och Lindsdal siktar uppåt. Ska man spela så vill man vara med på något sådant. Det är högre nivå än vad jag är van vid sedan tidigare. Det var jag som tog kontakt med dem och jag har väl gjort något bra på träningarna med tanke på att jag har fått kontrakt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: