Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
JUST NU: Han blir tränare i FBSK –

FBSK har landat i sin tränarlösning nu. Dick Johansson tar plats på bänken. Foto: Arkivbild

JUST NU: Han blir tränare i FBSK – "Stort hjärta"

Det blir en ung tränarduo i Frödinge/Brantestads SK kommande säsong. Nu står det klart att Dick Johansson delar uppdraget med Niklas Gunnarsson.
– Båda gör det här med hjärtat, säger FBSK:s Henrik Blomberg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Att Niklas Gunnarsson, med meriter från spel i Gullringens GoIF och Vimmerby, skulle ta plats i tränarstaben stod klart tidigt. Men jakten på en huvudtränare har varit lång och svår.

Nu har FBSK:s herrlag fått en fullständig lösning.

Tidigare spelaren Dick Johansson lägger skorna på hyllan och delar uppdraget med Niklas Gunnarsson under 2021.

– Det blir en intern lösning med en extern lösning. Dick har, ända sedan vi började träna och tvingades dela upp grupperna, varit med och hjälpt till. Det är på den vägen det är. Han har trivts bra med gruppen och samarbetet på ledarsidan har fungerat väl. Både Dick och vi tycker det känns väldigt bra, säger Henrik Blomberg från FBSK:s fotbollssektion. 

Hur ser du på att båda saknar tränarerfarenhet från tidigare?

– Så är det visserligen, men båda har visat att de vill väldigt mycket och att de vill växa. "Nicke" har tagit initiativet eftersom han har gillat att få hjälp av Dick. Tillsammans tror jag att de kan hjälpa varandra att växa och de har hela sektionen bakom sig. De är nya på posterna, men båda gör det här med hjärtat och vill väldigt mycket. De kommer gå all in för det här och båda har en fantastisk inställning. Jag tror att de blir varma i kläderna ganska snabbt. 

Det här innebär att Dick Johansson inte spelar 2021, utan fokuserar fullt ut på tränaruppdraget. Niklas Gunnarsson kommer både spela och vara med i tränarstaben.

– Han har varit öppen för att spela om det behövs, men nu ser vi att vi har fått ihop en härlig grupp med hängivna spelare och då kan han ta ett steg tillbaka och satsa på tränarbiten. Han vill verkligen hjälpa föreningen och har hjälpt till med mycket i föreningen tidigare också, säger Henrik Blomberg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: