Annons:

Sök

Annons:

Han hjälpte Gullringen – nu vill Gullringen hjälpa honom

Gullringens GoIF har dragit igång en insamling till förmån för Daniel de Gois. Foto: Arkivbild

Han hjälpte Gullringen – nu vill Gullringen hjälpa honom

2008 gjorde tre brassar ett minnesvärt äventyr i Gullringens GoIF. En av dem var Daniel de Gois, som sedan återkommit flera gånger. Nu vill klubben samla in pengar till honom. 

Annons:

Gullringen var hjälplöst sist i division 3 när brassetrion Daniel de Gois, Andre Xavier Reis och Addysson Cecar anlände. De tre brassarna hjälpte Gullringen att mirakulöst klara nytt kontrakt.

Daniel var kanske den främste fotbollsspelaren av de tre och han har flera gånger återvänt till Gullemon.

Nu är han och hans familj i nöd i spåren av pandemin hemma i Brasilien. Därför har Gullringens GoIF, genom Johan Hermansson Liström, anordnat en insamling för honom.

– Daniel jobbar, men hans fru (Islane) har inte kunnat jobba på ett år. Hon är lärare och skolorna har varit stängda där i ett år. I Brasilien finns inte samma trygghetssystem som här. Familjen lever bara på Daniels lön och det är tufft, väldigt tufft, säger Gullringens Patrik Wärnehall.

De bor nära miljonstaden São Paulo och nu vill Gullringen hjälpa honom.

– Han har inte spelat här på flera år, men han hjälpte oss väldigt mycket när det gick tungt för oss. Då vill vi hjälpa honom när han är i behov av stöd. Han är en god vän också, även om vi inte hörs så ofta. Dagens sociala medier gör ändå att det går att höras en del.

Gullringen har haft många utländska importer genom åren, men de tre första har förstås en särskild plats i klubben.

– Det är väl de tre och James (Weber) förstås. När James och hans fru fick problem efter en bilolycka, så hjälpte vi dem, säger Wärnehall.

"En god vän"

Johan Hermansson Liström är initiativtagare till insamlingen och spelade ihop med Daniel på tiden han var i gulsvart.

– Jag vill bara hjälpa en god vän som har det tufft. Gullringen och samhället ställde verkligen upp för James och Anna och jag hoppas de gör det igen nu för Daniel och Islane. Goifhjärtat slår fortfarande väldigt hårt både för mig och verkligen för Daniel som håller koll på laget varje år. Jag hoppas att många vill hjälpa familjen, säger Johan Hermansson Liström.

Hur mycket hoppas ni kunna samla in till Daniel?

– Vi har ingen förhoppning så. Varje bidrag hjälper. Vi har satt 20 000 på insamlingen och varje krona är bra för dem, så att deras liv kan fortsätta att rulla. Man är inte mer än en medmänniska och ligger någon risigt till vill man hjälpa till. 

Här finns insamlingen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: