Annons:

Sök

Annons:

Simon Alexandersson var en av Vimmerby IF:s vassaste spelare på 2010-talet. Nyligen bröt anfallaren och Östers IF kontraktet. I dag presenterades han som klar för en annan klassisk Superettan-klubb. Foto: Bildbyrån

Öste in mål i VIF – anfallaren klar för klassisk klubb i Superettan

Simon Alexandersson var en av Vimmerby IF:s vassaste spelare på 2010-talet. Nyligen bröt anfallaren och Östers IF kontraktet. När sommarens transferfönster öppnade i dag presenterades han som klar för en annan klassisk Superettan-klubb.

Annons:

Han gjorde 25 mål på två säsonger för Vimmerby IF 2014-2015. Därefter värvades Simon Alexandersson till Åtvidabergs FF. Under sin karriär har han också representerat bland annat AFC Eskilstuna i Allsvenskan samt IK Brage och Dalkurd i Superettan.

Efter en och en halv säsong i Östers IF, som för Alexandersson stördes av en del skador, valde parterna att bryta kontraktet för en knapp månad sedan. Under sin tid i Öster hann Simon Alexandersson med att spela 30 matcher och göra fyra mål.

Klar för en annan klassisk klubb

I dag presenterades Simon som klar för en annan klassisk klubb, som också spelar i Superettan; Göteborgsklubben GAIS.

– Simon är en rejäl och erfaren offensiv pjäs med egenskaper som vi inte riktigt haft i truppen tidigare. Han är 193 cm lång och en bra targetspelare men han är också förvånansvärt bra i djupled. I boxen är han svår att tas med och han har ett utmärkt huvudspel. Dessutom är han duktig i att starta och sätta in lagets presspel vilket gör att vi tror att han kommer att passa riktigt bra in i vårt sätt att spela, säger Gais sportchef Nicklas Karlström i ett pressmeddelande.

Kontraktet med GAIS gäller säsongen ut, och Alexandersson är spelklar per omgående.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: