Annons:

Sök

Annons:

Kosovare Asllani brast ut i tårar efter att Sverige säkrat en plats i OS-finalen. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Vimmerbydottern i tårar efter semifinalsegern: "Känns fantastiskt"

Sverige och Kosovare Asllani är klart för OS-final. Vimmerbydottern brast ut i tårar efter matchen mot Australien.
– Det är en sjuk känsla att kunna förverkliga drömmar, säger hon till Sportbladet.

Annons:

Vimmerby IF-fostrade Kosovare Asllani, numera i Real Madrid, är en av de stora stjärnorna i det svenska landslaget. Kanske den största. 

Trots en del frågetecken startade hon matchen mot Australien och spelade 90 minuter i 1-0-segern. Efter matchen brast hon ut i tårar i en intervju med Sportbladet, som var på plats i Yokohama.

– Det känns fantastiskt, det går nog inte beskriva med ord. Det har varit målet från början och laget har haft känslan hela tiden, att vi är ett lag som kan ta medalj. Det är svårt att beskriva, men jag har känt det i hela min kropp att vi har allt för att ta guld. Vi är värda att gå till final. Det är sådant här man jobbar för varje dag, säger Vimmerbydottern till Sportbladet.

Hon lyckades samla sig och fortsatte:

– Det är en sjuk känsla att kunna förverkliga drömmar. Man jobbar varje dag för att spela de här matcherna. Vi är här för att vi vill vinna guld. Jag brukar inte vara den som gråter, men man tar ut sig varje match och är så engagerad i det här laget. Vi är så värda det här.

Nu väntar OS-final – Sveriges andra raka – tidig morgon på fredag. Kanada väntar. 

– Det är ett av världens bästa lag som slog ut USA, det kommer bli en fysisk kamp. Det är vår andra raka OS-final, vi kommer göra allt vi kan och lite till för att ta den där guldmedaljen. Jag tycker att vi förtjänar det här med det spelet vi visat upp i turneringen, säger Asllani och bedyrar att skadan inte ska kunna stoppa henne i finalen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: