Annons:

Sök

Annons:

SVIF-friidrottare bärgade medaljer och personliga rekord i massor på DM

Signe Isaksson, Amanda Lind, Emilia Hård, Nova Mattsson, Felix Kilvéus och Maya Furuskog gjorde bra ifrån sig vid östsvenska fridrottsförbundets DM-helg i Habo. Det blev totalt sex medaljer och ännu fler personliga rekord. Foto: Ossian Mathiasson

SVIF-friidrottare bärgade medaljer och personliga rekord i massor på DM

Distriktsmästerskapet i friidrott blev en fullträff. Sex friidrottare från Södra Vi IF bärgade totalt sex medaljer och ännu fler personliga rekord i Habo utanför Jönköping. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Östsvenska friidrottsförbundet bjöd förrförra helgen in till stor DM-helg med friidrottare från Småland, Blekinge och Östergötland. 

– Upptagningsområdet är större vad gäller deltagare eftersom DM inte bara är Småland längre. Förändringen genomfördes för att det var så få deltagare när enskilt landskap hade sina DM-tävlingar, säger Anders Hård, tränare för friidrottarna i Södra Vi IF. 

Kilvéus tog dubbla silvermedaljer

Tolvåriga Maya Furuskog slutade sexa i finalen på 60 meter, femma i längdhopp och fyra i kula.  Värt är att notera är att hon satte nya personliga rekord i samtliga tre grenar. Hon stötte 7,20 meter i kula, hoppade 3,80 meter i längdhopp och sprang 60 meter på 9,94 sekunder. 

– Jag stötte långt i kula, sprang snabbt och hoppade ganska långt. Jag är nöjd med insatsen, säger Maya Furuskog. 

Tolvårige Felix Kilvéus fick åka hem från Habo med två silvermedaljer och två nya personliga rekord.  Han hoppade 4,34 meter i längd och sprang 60 meter på 8,75 sekunder. 

– Jag slog personbästa och kom tvåa i båda grenarna. Klart att jag hade velat vinna, men jag gjorde bra ifrån mig och är nöjd. Jag har tränat mycket starter och snabbhet och det gav resultat, säger Felix Kilvéus. 

Nova Mattsson sprang både 80 meter och 300 meter i F14-klassen. 

– 80 meter gick sådär, men jag slog personligt rekord i kvaltävlingen med 11,25 och kom till final där slog personbästa igen med 11,21. Jag kom femma i finalen, säger Nova Mattsson. 

Några timmar senare var det dags för final på 300 meter, en distans som hon aldrig har sprungit tidigare. Mattsson sprang in på 46,05, slog nytt personligt rekord och lade beslag på tredjeplatsen. 

– Jag hade inte så mycket förväntningar utan jag bara körde, säger Nova Mattsson.

Guld för Hård och Lind

Emilia Hård ställde upp i tresteg och 100 meter i F17-klassen och grenarna pågick parallellt med varandra. Det blev guld på 100 meter och en fjärdeplats i trestegstävlingen.

– Tresteget gick inte alls bra, men det var för att det låg samtidigt som 100 meter och det var det som jag hade mitt fokus på, säger Emilia Hård. 

Det var final direkt på 100 meter och Emilia Hård vann i klar stil på 13,11, 75 hundradelar före tvåan. 

– Det var ingen jättebra tid och inga jättebra väderförhållanden, säger Emilia Hård. 

Amanda Lind tog guld i längdhoppstävlingen i F17-klassen och var ensam om att hoppa över fem meter. Hennes bästa notering var 5,08 med godkänd vind och 5,10 med för mycket medvind.

– I tävlingen räknas 5,10, men som personbästa räknas det inte. Mitt tidigare personliga rekord var på 5,08 så jag tangerade mitt personbästa, säger Amanda Lind. 

Det var hennes första utomhustävling för säsongen. 

– Jag har varit ljumskskada, men nu känns det jättebra igen. Roligt att vinna och komma hem med en guldmedalj, säger Amanda Lind. 

Signe Isaksson tävlade i höjdhopp i F14-klassen och kom tvåa med ett hopp på 1,40 meter.

– Jag tangerade mitt personbästa på 1,40 meter. Det var inte så bra väder, men jag är nöjd med min insats. Jag kunde trycka ifrån mycket mer och hade mer tryck i hoppen, säger Signe Isaksson. 

"Tittar på Södra VI IF med respekt"

Anders Hård är nöjd med friidrottarnas insats som resulterade i sex medaljer och många personliga rekord på ett blåsigt Slättens IP i Habo. 

– Vi sätter konstant personliga rekord och ungdomarna fortsätter att utvecklas. Det är ett tecken på att vi gör något rätt och det känns skönt. Att sätta personliga rekord under sådana omständigheter som det var i Habo med motvind och spöregn är imponerande, säger Anders Hård och fortsätter: 

– Med tanke på våra förutsättningar och resurser tycker jag att vi står oss bra jämfört med de andra klubbarna som har anställda tränare. Det är roligt att komma ut tävlingar där de andra klubbarna tittar på Södra Vi IF med respekt, säger Anders Hård. 

Hur ser era förutsättningar ut?

– Vi är en och samma grupp som tränar två dagar i veckan och ingen tränar på någon specifik grej. Det är först nu vi har börjat lite mer med att tävlingsgruppen får lite mer coaching och vi skulle vilja jobba med mer individuell träning men vi är inte tillräckligt många ledare, säger Anders Hård. 

SVIF tappade många ledare och tränande ungdomar under coronapandemin. 

– Vi har börjat hitta tillbaka lite grann och snittar strax under 30 deltagare per träning. Det finns fördelar med att vi är en gemensam grupp. De små ser vad de stora gör och de stora blir lärare och förebilder. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: