Annons:

Sök

Annons:

Emilias flyttlass går till Växjö:

Emilia Håårdhs flyttlass går till Växjö inför hösten. Foto: Arkivbild

Emilias flyttlass går till Växjö: "Allt blir helt annorlunda"

Friidrottaren Emilia Håårdh, 16, kommer till hösten att flytta till Växjö. Efter att nyligen ha klarat av grundskolan, väntar studier på gymnasiet. Emilias gymnasietid kommer att spenderas i en ny stad, vilket hon har tudelade känslor inför.
– Det känns skrämmande, men också spännande, förklarar den 16-årige sprintern.

Annons:

Flera ungdomar födda 2008 kommer att flytta från Vimmerby för att studera och utöva sina idrotter på annan ort. En av de är Emilia Håårdh, som tränar och tävlar i friidrott för Södra Vi IF. Emilia förklarar att flytten beror på att hon vill utmana sig själv och se hur långt hon kan gå inom friidrotten, samtidigt som en nystart i en ny stad kändes välbehövligt. Att det blev just Växjö var inte någon slump.

– Jag flyttar till Växjö för att utrorska min möjligheter inom friidrotten, men även för att samtidigt komma ifrån min jobbiga situation i Vimmerby. Min storebror gick på friidrottsgymnasiet i Växjö och trivdes enormt, både med tränare och kompisarna. Växjö har också en av de bästa arenorna, samt tränare för friidrott. 

Tacksam för möjligheten

Det är med en skräckblandad förtjusning som Emilia blickar framåt mot flytten till Växjö. Hon ser fram emot att lära känna sina nya klasskmarater och är glad över möjligheten att få testa sina friidrottsvingar i den nya miljön. Flytten innebär dessutom att SVIF-sprintern byter klubb till IFK Växjö.

–  Eftersom de är en ny stad måste jag flytta, vilket känns skrämmande men också spännande. Jag har haft de väldigt tufft här hemma i Vimmerby av många anledningar, så jag är mycket tacksam för den här chansen till nystart. Ny skola är såklart skrämmande men eftersom jag själv har valt linje så är det ämnen jag är intresserad av. Jag har kontakter i Växjö sedan tidigare, så bekanta har jag. Men nya klasskamrater kommer jag att få, vilket jag ser fram emot.

"Allt blir helt annorlunda"

I Växjö kommer Emilias förutsättningar att utvecklas bli helt annorlunda. Ny miljö, nya kamrater och tillgång till bättre träning kommer flytten att innebära. Hon förklarar att träningarna här hemma mest har handlat om att hålla uppe motivationen och den fysiska formen.

– På träningen tränar jag mestadels för att underhålla både formen och intresset. Eftersom jag ska flytta så blir ju allt helt annorlunda. 

Vilka grenar fokuserar du mest på?

–  Jag har mitt fokus på kortsprint, men det händer att jag tävlar i längdhopp och tresteg.

Linus Palmér Hård

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: