Annons:

Sök

Annons:

  •  Tobo Golfklubb höll årsfest efter en lyckad säsong

    Micael Glennfalk talar inför medlemmana på Tobos årsfest. Foto: Stefan Härnström

  •  Tobo Golfklubb höll årsfest efter en lyckad säsong
  •  Tobo Golfklubb höll årsfest efter en lyckad säsong

Tobo Golfklubb höll årsfest efter en lyckad säsong

Tobo GK:s ordförande Micael Glennfalk kunde presentera fina siffror för Tobo Golfklubbunder fredagens årsfest. Festen hölls på Karaktärshotellets Kök & Scen i Vimmerby. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det har varit ett lyckat år och bland annat har klubben fått en tillströmning av nya medlemmar. Tobo GK går nämligen mot strömmen i de kärva tiderna när golfklubbar kämpar med att behålla medlemsantalet.

Klubbordförande Micael Glennfalk berättar att det finns mycket positivt:

– Vi har gått från 740 till 805 aktiva medlemmar, sedan har vi ett tjugotal passiva. En ökning med 60 – 70 stycken så det är ju jättebra eftersom det varit minskande antal. Nu har vi vänt trenden och ökar igen.

Satsar på camping

Gästerna har också börjat hitta till Tobo igen och Micael tippar på att man ökat med 30 till 35 procent. Även sponsorgruppen är stor och snart börjar man fälla skog för nästa intäktskälla – campingbygget och dess servicehus.

– Så småningom ska det bli 27 platser, vi har bygglov för det, men vi börjar med 12-14 platser. Sedan kommer vi plocka på under åren som går. Inom tre år har vi sagt att vi måste ha en fullcamping. Det är tack vare att vi har en så bra bana som vi lockar folk. De kommer från Eksjö, Växjö, Tranås, Västervik, Oskarhamn, Nässjö och runtomkring och löser green card hos oss, förklarar Micael.

Tidig årsfest

Klubben är förmodligen först ut att ha sin årsfest i början av oktober. Deltagarna fick njuta av mat och dryck, det delades bland annat ut priser till veterangolfarna och så blev det underhållning av Kalle Sellbrink. Året är nu i det närmsta avslutat för klubben enlgit Micael:

– Av olika omständigheter ligger årsfesten tidigt i åroch så startar vi nästa års säsong den femtonde november med höstmöte. Där lägger vi fast priser och medlemsavgifter. Sedan blir det invintring av banorna.

Stefan Härnström

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: