Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby IBK:s damer slog Jönköpings IK Ungdom med 9–7 i afton. Foto: Stefan Härnström

Sent målmässigt ryck när Vimmerby fick smakstart i nya rundan

Vimmerby IBK har fått en smakstart på gruppspelet i omgång två av Smålandscupen. Jönköpings IK Ungdom besegrades med 9–7 i en jämn tillställning. 

Annons:

Det blev en mycket jämn match mellan Vimmerby IBK och Jönköpings IK Ungdom och lagen följdes åt målmässigt matchen igenom. Vimmerby gjorde 1–0, 2–1, 3–2, 4–3, 5–4, 6–5 och gästerna från Jönköping kvitterade sex gånger om. 

Därefter kom hemmalagets ryck med tre raka mål som ledde till seger. 

Nelly Passmark skickade in 7–6 med mindre än tre minuter kvar att spela och 8–6 när det återstod exakt två minuter. Edith Edvardsson sköt 9–6 under slutminuten innan JIK U fastställde slutresultatet till 9–7. 

– Det satt långt inne. Det var en jämn match, precis som jag hade förväntat mig. Det är ett bra lag så vi hade verkligen att göra. Vi blev lugnare i kostymen ju längre matchen led, kunde resa oss ur stormen och hitta bra spelvägar framåt. Vi blev lugnare ute på planen och såg var vi hade varandra. Vi var alldeles för stimmiga under för stora delar av matchen, vilket är något som vi måste jobba vidare med. De satte hög press på oss så vi måste hjälpa varandra bättre när vi ska spela upp bollen, säger tränaren Micael Nilsson. 

"Tog knäcken på dem"

Nelly Passmarks dubbla mål i slutminuterna fällde avgörandet i Vimmerby idrottshall. 

– Det var skönt att vi fick sätta två mål och gå upp i en tvåmålsledning, det tog knäcken på Jönköping. 

Det var Vimmerbys första match i omgång två av Smålandscupen. Match nummer två är mot allsvenska Växjö IBK den 14 september. 

Laginsatsen var bra där Nelly Passmark och målvakten Emelie Andersson stack ut.

Fakta

Poäng, VIBK: Alva Gustafsson 3+1, Nelly Passmark 2+0, Edith Edvardsson 2+0, Lisa Hultgren 1+1, Emma Jigsved 0+2, Minea Snickars 1+0.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: