Annons:

Sök

Annons:

Victor Wall, ny kapten i Vimmerby IBK, har skadat sig och blir borta från spel i minst en månad. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK:s tunga skadesmäll: Nye kaptenen borta från spel i en månad

En av Vimmerby IBK:s mest tongivande spelare, Victor Wall, har skadat sig. Den nytillträdde kaptenen blir borta från spel i minst en månad. 

– Det kommer dröja ett tag innan jag blir kapten, säger Victor Wall.    

Annons:

Centern Victor Wall skadade baksida lår på en av Vimmerby IBK:s träningar under den gångna veckan, något som har visat vara en bristning. Nu meddelar VIBK att Wall blir borta från spel i minst en månad och missar med andra ord säsongsinledning i division 1. 

– Jag har fått besked om jag blir borta i fyra veckor till att börja med, troligtvis blir det ännu längre. Nu blir det lättare rehab i några veckor för att sedan öka successivt, säger Victor Wall. 

Vad var det som hände när du skadade dig?

– Jag vann en boll i slottet och när jag skulle trycka ifrån trampade jag på ett blad. Jag halkade till och gick ner i en spagat-version. Det drog till i både baksida och insida lår, säger Victor Wall. 

"Får ta den tid det tar"

Det är oklart när Victor Wall kan vara tillbaka i spel på innebandyplanen. 

– Jag var hos Emma Kostenius idag. Det är fortfarande svullet och jag har blödningar i baksida lår. Jag ska tillbaka till henne nästa vecka. Jag blir borta från spel i åtminstone en månad, sedan vet jag inte hur kroppen svarar på fyra veckors lättare rehab. Jag får se hur mycket jag klarar av då, det gäller att stärka upp musklerna eftersom det är mycket start och stopp i innebandy. För min del handlar det om att lyssna på kroppen så den får läka ordentligt. Det får ta den tid det tar. 

Victor Wall kommer vara lagkapten för herrlaget under årets säsong och assisteras av Ricky Gustafsson och Adrian Brorsson.

– Bara roligt att jag har fått förtroendet. Jag har varit kapten från och till i flera år. Nu när jag blir kapten permanent vill jag vara på planen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: