Annons:

Sök

Annons:

John Pettersson var Vimmerby IBK:s bäste spelare i söndagens genrep mot Sävsjö. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK avgjorde genrepet redan i den första perioden

Vimmerby Innebandyklubb tog en övertygande seger i söndagens genrep inför kommande fredags seriepremiär. Redan efter den första perioden var ställningen mot Sävsjö 7-1, och matchen avgjord.

Annons:

Sävsjö IBK tippas allmänt som ett topplag i division 2. Mot dessa ställdes Vimmerby IBK:s division 1-herrar i söndagens träningsmatch. Och det blev en bekväm seger för VIBK.

– Sävsjö är ett lag som av hävd brukar spela fysiskt, och det var därför vi bokade dem som motstånd i genrepet. I den första perioden kanske de inte kändes som den bästa årgången av Sävsjö, men de spelade upp sig i den andra och tredje perioden, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Svårt att hålla sin game plan 

Efter 7-1 i den första perioden var matchen så klart avgjord. VIBK spelade med bra tempo, medan man i den andra och tredje perioden fick svårt att hålla sin game plan, där man blev övermodiga och föll in i gästrnas tempo.

Matchen slutade 10-5.

– Fem insläppta tycker jag är lite för många. Det borde ha varit två eller tre. När vi ser att vi får ytor som vi kanske vanligtvis inte får så blir vi lite för sugna. Sådant kommer straffa sig direkt på fredag, säger Elmér.

Flera spelare borta 

I Vimmerby saknades i kväll skadade Victor Wall, krasslige Emil Johansson samt Hampus Carlsson, som hade förhinder.

– I ljuset av det blir insatsen ännu bättre. Vi har inte en så bred trupp, men de som var med i dag levererade. Lägg till att Jonas Friberg lämnade matchen med en assist, så står det ju klart att vi har ett sparkapital på flera fronter, menar Michael Elmér.

Green och Travtjenko glänste

Bäst i Vimmerby var John Petterson och målvakten Patrik Karlsson. Noterbart också Jonatan Green som svarade för sju poäng (4+3) och Elias Travtjenko som gjorde fyra (1+3).

På fredag möter Vimmerby IBK återigen ett topptippat lag i hemmahallen. Då är det dags för seriepremiär i innebandyettan mot Ledberg.

VIBK:s målskyttar i kvällens match var Jonatan Green 4, Kevin Rosén 2, Elias Travtjenko, Mattias Zeilon, Hugo Samuelsson och Adrian Brorsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: