Annons:

Sök

Annons:

Hugo Samuelsson är en av flera yngre VIBK-talanger som i år tar klivet in i a-laget. Av tränare Michael Elmér beskrivs han som en "kommande stjärna". Foto: Micael Rundberg

Hugo inleder egen Samuelsson-era i VIBK: "En kommande stjärna"

I många år har han fått leva med att vara ”Nickes grabb”. Nu tar 17-årige Hugo Samuelsson klivet in i Vimmerby IBK:s a-lag, och snart får nog VIBK-ikonen Niclas vänja sig vid att benämnas ”Hugos pappa” i stället.
– Hugo är en kommande stjärna, berömmer tränaren Michael Elmér.

Annons:

Många ser Vimmerby IBK som ett aningen ålderstiget lag. Och här finns visserligen flera 40 plus-pjäser med rutin i massor, men samtidigt är det nu flera yngre spelare som slussas in i a-laget.

En av dem är Hugo Samuelsson. Med sin snabbhet, sitt starka presspel och fina teknik på framför allt små ytor, har han fått ett stort förtroende under försäsongen.

– Skitkul. Det är ju det här man har krigat för ända sedan man började – en plats i a-laget var målet, säger Hugo Samuelsson inför fredagens division 1-premiär hemma mot Ledberg.

Inleder egen Samuelsson-era i VIBK 

Ni är många som säkert vet det, och Hugo är förmodligen så till den milda grad trött på att höra och läsa det, men det är ändå ofrånkomligt att komma in på att 17-åringen är son till Niclas Samuelsson, Vimmerby IBK:s kanske störste ikon.

Men nu inleder Hugo en egen Samuelsson-era i VIBK, och är en gång för alla sin egen. Och framöver kanske det är Niclas som i stället får vänja sig vid att benämnas ”Hugos pappa”.

– Haha. Det ska bli skönt faktiskt. Så har det varit länge; ”ja det där är Nickes grabb”. Förhoppningsvis ska det väl inte vara på det sättet lika mycket längre, säger Hugo och skrattar.

Hur har det känts för din egen del på försäsongen?

– Det har känts bra. Jag har fått spela en hel del. Visst är det ett stort kliv att ta. Förra året spelade jag i division fyra och J18, och det går ju oerhört mycket fortare här. Men jag tycker det gick ganska bra att anpassa sig, och man vänjer sig fort.

 Hur mycket betyder de rutinerade killarna i laget för er yngre som nu kommer in?

– Det är jätteskönt att ha dem. Jonte (lagkamraten Green) till exempel, har jag ju kollat på sedan jag var tio år gammal, och förr tyckte jag att han var coolast i världen. Men inte nu längre, haha… Skämt åsido, det är jätteviktigt – det finns alltid någon att fråga och man får ett välutvecklat svar tillbaka. Man lär sig mycket och fort tack vare dem.

– Samtidigt är det skönt att vi är flera unga som kliver in i laget nu. Det är ju grabbar som jag har lirat med sedan jag var liten, så det är både tryggt och kul att komma upp och göra det här tillsammans.

"En kommande stjärna"

VIBK-tränaren Michael Elmér gläds åt att den uttalade strategin att slussa in unga spelare i a-lagstruppen har lyckats. Lika positivt är det att spelare som exempelvis Hugo Samuelsson får kliva ut ur sin pappas skugga.

– Det är jätteviktigt. Jag ser det som en grundläggande grej. Flera av de här unga killarna ska inte ha sitt arv, utan alla individer ska bli tolkade utifrån sig själva.

– Hugo är en kommande stjärna, han har verkligen den potentialen. Men alla i den åldern har val att göra, det handlar om vad han själv vill. Men så här långt har han verkligen svarat upp och är seriös.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: