Annons:

Sök

Annons:

Tidigare VIBK-forwarden har kritat på för klubb i Umeå

Vimmerbykillen Jack Fridh (längst till höger) har flyttat till Umeå för studier och kritat på innebandylaget Gimonäs Umeå IF som huserar i division 1. Foto: Ossian Mathiasson

Tidigare VIBK-forwarden har kritat på för klubb i Umeå

Den tidigare Vimmerby IBK-forwarden Jack Fridh har flyttat till Umeå för att studera i flera år och spelar numera innebandy i Gimonäs Umeå IF i division 1.

Annons:

20-årige Jack Fridh har alltid spelat innebandy i Vimmerby IBK och var bland annat med och förde upp moderklubben i division 1 säsongen 2019/2020. Debutsäsongen i division 1 avbröts efter några omgångar på grund av coronapandemin och Jack Fridh svarade då för tre poäng på fyra matcher. 

Det var det sista framträdandet som han gjorde som VIBK-spelare för den här gången. Jack Fridh flyttade till Umeå för universitetsstudier i början av hösten och har nu bestämt sig för att fortsätta innebandykarriären i division 1-laget Gimonäs Umeå IF. 

– I grund och botten handlar det om att jag fortfarande älskar innebandy, både som aktivitet och rörelseform. Det är också allt som har med det att göra, att tävla och vara en del av ett lag och så vidare. Dessutom ligger hallen som vi tränar i bara ett stenkast från där jag bor så det passar väldigt bra, säger Jack Fridh. 

Inlett med fyra raka förluster

Hans nya klubb i Umeå har fått en tung start på seriespelet med fyra raka förluster och 12–47 i målskillnad. Jack debuterade i den fjärde matchen då det blev förlust med 3–16 hemma mot Holmsund City IBC. 

– Vi har haft en tuff början på säsongen resultatmässigt och åkt på några storförluster. Vi är ett väldigt ungt och ganska oerfaret lag så resultaten kommer nog att komma med oss med tiden, säger han. 

Hur är nivån på serien jämfört med VIBK:s division 1-serie?

– Jag har bara spelat en match än så länge så jag ska inte sia för mycket om nivån på serien i förhållande till den i Vimmerby. Vimmerbys serie är lite känd för att vara en väldigt bra serie där många spelare håller SSL-klass. Det ska bli spännande att möta fler lag här uppe för att kunna se om det är någon skillnad. 

Gimonäs kommande match i division 1 är hemma mot Sundsvall söndagen den 24 oktober. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: