Annons:

Sök

Annons:

Victor Wall har missat säsongsinledningen på grund av skada. I kvällens match mot Solfjäderstaden är nyckelspelaren tillbaka. Foto: Ossian Mathiasson

Elmér vaskar om i hela laget – nyckelspelaren tillbaka efter skadefrånvaron

Svag insats och förlust i senaste hemmamatchen Nu kastar VIBK-tränaren Michael Elmér om i femmorna för att få fart på spelet mot Solfjäderstaden. Nyckelspelaren Victor Wall är dessutom tillbaka efter flera veckors skadefrånvaro. 

Annons:

Vimmerby IBK har plockat endast en poäng på de fyra inledande omgångarna i division 1 och har haft en hel del att fundera över efter 4–8-förlusten hemma mot Linköping FBC för två veckor sedan.

– Känslan är att vi har mycket att bevisa för oss själva med hur vi vill bli uppfattade och hur vi vill agera ute på banan. Det känns som att de två senaste träningsveckorna har varit bra för oss med god träningsintensitet. Vi la mer fokus på fys förra veckan och mer speltekniska bitar den här veckan, säger Michael Elmér.

"Gjort om i alla tre femmor"

VIBK hämtade upp 0–5 till 5–5 borta mot Nyköping för några veckor sedan och hoppades på fortsatt förbättring hemma mot Linköping. En genomblek första period med underläge 0–4 förstörde poängchanserna. 

– Vi trodde att vi skulle vara på gång efter 5–5 mot Nyköping men det kändes som att vi ställde ut skorna i första perioden mot Linköping och det var det som grusade hela matchen. Vi måste vara med från start och höja nivån på det vi levererar.  

När VIBK i kväll tar emot Solfjäderstaden på hemmaplan i femte omgången har tränarstaben vaskat om rejält i femmorna.

– Vi har gjort om i alla tre femmor som spelar i morgon (läs i dag) Det blir nya konstellationer överallt.

Wall testar i kväll

Patrik ”Bobby” Karlsson vaktar kassen och 18-årige Erik Gustafsson är reservmålvakt då Jesper Ahnfeldt är sjuk. 

Johan Carlsson och Hampus Carlsson bildar första backpar och har Jonatan Green, Victor Wall och Jonas Friberg framför sig. 

Victor Wall, nyckelspelare och lagkapten i VIBK, är tillbaka i spel efter att ha missat de fyra första matcherna på grund av en bristning i baksida lår. 

– Han testar och jag har inte fått några andra signaler än att det ska funka. Vi kommer vara väldigt lyhörda för hans känsla under matchen. När han är varm kommer han troligtvis inte ha några större problem utan det är om han skulle bli kall eller om skadan skulle gå upp igen. Vi ska använda honom smart under matchen, säger Elmér. 

Andrafemman består av Adrian Brorsson och Ricky Gustafsson som backar och framåt blir det Sebastian Elmér, Mattias Zeilon och Emil Johansson. 

– Vi får ett offensivt backpar med mycket pondus och fart, säger Elmér. 

John Pettersson och Kalle Hjelmland är tredje backpar och spelar tillsammans med Kevin Hultman, Edis Senbergs och Elias Trawtschenko som forwards. 

– Vi kommer starta på tre femmor, sedan får vi se hur vi ska använda tredjefemman. 

"Måste finnas någon form av morot"

Kevin Rosén, Hugo Samuelsson, Thim Isaksson och Viktor Nilsson är inte uttagna till a-lagsmatchen. De spelar i stället b-lagsmatchen mot Nässjö B i morgon. 

– Vi har valt att kasta om för att få till en nytändning och vi har många matcher på kort tid. Kalle (Hjelmland) och Edis (Senbergs) gjorde bra matcher mot HM IS så vi vill ge dem chansen att få visa framfötterna i a-laget. Gör man bra ifrån sig i b-laget så måste det finnas någon form av morot. 

Fakta

Målvakt: Patrik Karlsson (Erik Gustafsson)

Förstafemman: Johan Carlsson, Hampus Carlsson - Jonatan Green, Victor Wall, Jonas Friberg

Andrafemman: Ricky Gustafsson, Adrian Brorsson - Sebastian Elmér, Mattias Zeilon, Emil Johansson.

Tredjefemman: John Pettersson, Kalle Hjelmland - Kevin Hultman, Edis Senbergs, Elias Trawtschenko

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: