Annons:

Sök

Annons:

Lennström efter storsegern:

Anton Isaksson och Viktor Friman gjorde flera poäng när VIBK vann stort.

Lennström efter storsegern: "Gick på 27 procent"

Vimmerby IBK körde över Borgholms IBK med 14-6. Det kunde ha varit det dubbla. – Vi gick på 27 procent och vinner ändå väldigt komfortabelt, säger VIBK-tränaren Mathias Lennström.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

En match att bara klara av. 

Så kan eftermiddagens drabbning med Borgholms IBK beskrivas. 

VIBK klarade också av den, även om 14-6-segern var i underkant. 

– Det är det sämsta laget vi har mött. Vi gick på 27 procent och vinner ändå väldigt komfortabelt, säger VIBK:s tränare Mathias Lennström. 

Hade det verkligen behövt, hade VIBK kunnat göra långt många fler mål, tror han. 

– Det kändes som en sådan där match vi hade förr, att hade vi behövt ha 15 plusmål då hade vi lätt fixat det. De var verkligen dåliga. 

Tappar koncentrationen

Efter den första perioden ledde VIBK bara med 3-1. Då hade de vitklädda inlett riktigt trevande. 

I den andra gick laget fram till 7-2 och islossningen framåt kom i den tredje akten. Dock släppte VIBK in hela sex mål bakåt. 

– Det är för dåligt, men vi tappar lite i koncentrationen. Det blev lite tamt och avslaget. Som situationen är så är jag nöjd med åtta plusmål, det är svårt att kräva mycket mer. Vi rullar på alla hela matchen och det är skönt att ha igång alla inför de fyra sista matcherna. 

Anton Isaksson fick jubla flera gånger om, men var ändå inte särskilt nöjd med matchen. 

– Det var väldigt avslaget, det är vi som ska ta tag i det, det är vi som ska höja tempot. Gör vi som vi gör och drar upp tempot så vinner vi. Vi är överlägset och de får skitmål, säger Anton Isaksson.

"Svårt schema"

Fyra matcher återstår av säsongen och VIBK har sex poäng upp till Jönköping Ungdom och åtta till Olofström. Mathias Lennström har verkligen inte gett upp drömmen om uppflyttning. 

– Vetlanda fick stryk mot Kalmarsund i fredags och vi har kvar att möta Jönköping. Alla slår alla i den här serien och Olofström har ett jättesvårt schema kvar. 

Om ni vinner era fyra, hur långt tror du att det räcker?

– Då tror jag att det räcker faktiskt, men det är en svår väg dit. Nybro kan bli tufft borta och vi har Jönköping borta. Nässjö är en svår match också, men jag möter hellre dem hemma än borta. Hänger det på Örlogsstaden så ska vi klara av det. 

"Ska göra vårt"

Anton Isaksson tror också att chansen finns. 

– Det är svårt att säga, men kan vi med oss några resultat så. Några möter ju varandra också. I dag gjorde vi vad som krävdes och vi ska fortsätta att göra vårt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: