Annons:

Sök

Annons:

Victor Walls Vimmerby har en del att fundera över efter en ny förlust i innebandyns division 1. Foto: Ossian Mathiasson

Walls comeback slutade i förlust: "Säkert satt sig i huvudet på flera spelare"

Victor Wall gjorde comeback efter flera veckors skadefrånvaro. Det fick han dock inte göra som segrare. VIBK förlorade med 4–10 och får kämpa vidare i botten av division 1. 
– Det hackar en hel del för mig och för laget, säger han. 

Annons:

Vimmerby IBK åkte på en ny förlust i division 1 och är fast i bottenträsket med endast en poäng på fem matcher. Solfjäderstaden vann med betryggande 10–4 i Vimmerby idrottshall där andra perioden blev helt avgörande. Gästerna från Motala gick från 2–1 till 7–1 i mittperioden och VIBK hade därefter ingen chans att komma ifatt och plocka poäng. 

Nyckelspelaren Victor Wall gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro och bildade kedja med Jonas Friberg och Jonatan Green. 

– Kul att vara tillbaka även om det hackade rätt så rejält i spelet. Jag har ändå varit borta i sju veckor och haft knappt en veckas träning. Jag ska inte klaga för mycket på mitt eget spel eftersom det hackar en hel del för laget också, säger Victor Wall. 

Hur ser du på er insats sett över 60 minuter?

– Vi var med i första perioden men det är inte roligt att jobba i uppförsbacke. Sedan sjönk vi ganska rejält i andra perioden och släppte flera enkla kassar. Säsongsstarten har säkert satt sig i huvudet på flera spelare. När de gick ifrån målmässigt tappade vi huvudet och fick domaren emot oss ganska rejält, säger Wall.

"En annan nivå"

Han tycker att flera domslut är felaktiga, men det är inte det som är lagets stora problem för stunden. 

– Vi tappade några mål för att domarna var ganska otydliga. Det är enkla juniormisstag som jag tycker att de borde ha, men det är samtidigt inget som vi ska haka upp oss på. Vi måste försöka hitta spelet och tempot som vi hade förra säsongen. Vi måste också lära oss att sätta våra chanser. Hade vi satt våra chanser i första hade vi kanske lett med 3–2 och då är det ett helt annat utgångsläge. 

Andra perioden var inte alls bra, enligt Wall. 

– Det är där vi förlorar matchen, inget snack om saken. Det påminner om första perioden mot Linköping där vi låg under med 0–4. På den här nivån går det inte. I division 2 räckte det med att man höjde tempot i vissa byten för att vinna. Det är en annan nivå och det går så mycket fortare och spelarna är mycket skickligare. Det gäller att vi är noggrannare i allt vi gör.  

Hur ska ni vända den negativa trenden?

– Hitta tempot på träningarna och glädjen i allt vi gör. Det är bara en tidsfråga innan vi sätter våra chanser. Någonstans får vi inte ta den här förlusten för hårt. Vi vet att vi har kapaciteten så det är bara hur vi ska få fram det och den nyckeln ska vi försöka hitta. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: