Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby IBK möter FBC Karlskrona på bortaplan i dag. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK:s match blir av – flera spelare saknas av olika anledningar

Vimmerby IBK är just nu på väg ner till Blekinge för match mot FBC Karlskrona.
– Tanken har hela tiden varit att vi ska spela och vi åker söderut nu, säger tränaren Micael Nilsson strax efter avresan. 

Annons:

Med tanke på rådande pandemiläge och hög smittspridning har det funnits en osäkerhet för alla matcher under denna helg. 

VIBK-damerna har hela tiden varit inställda på att spela borta mot Karlskrona i dag och laget är just nu på väg ner till Blekinge. 

– Vi är på väg dit för match men man vet inget i dessa dagar med tanke på det rådande läget, säger Micael Nilsson, tränare i VIBK.

Den enda förändringen är att matchen är framflyttad en timme med tanke på att Region Blekinge har skarpare restriktioner än Region Kalmar län.

– Det är max fyra personer per omklädningsrum för spelare som är födda 2001 och tidigare så matchen är framflyttad en timme för att tillräckligt många omklädningsrum ska vara tillgängliga. De fick boka upp alla omklädningsrum så alla spelare får plats, säger Micael Nilsson.

Förändringar i truppen under uppehållet

Division 1 startar om efter jul- och nyårsuppehållet och VIBK ligger åtta med nio poäng, tre poäng bakom femteplacerade Karlskrona. 

– Vi kommer från ett långt uppehåll så vi vet inte riktigt var vi står. Om jag tittar på matchen som vi hade hemma mot dem i höstas så måste vi ta större ansvar på planen. Vi slarvade för mycket och bjöd på för enkla mål, vilket beror på att vi somnade till för många gånger. När vi bjuder på för mycket så får vi direkt en uppförsbacke. Vi måste ha balans i laget, vara noggranna och göra rätt saker utifrån vilket läge vi är i. Vi har inte heller satt våra chanser på grund av för dålig skärpa. Vi ska visa Karlskrona att vi har bättre skärpa i våra avslut. 

Emma Jigsved har lämnat truppen då hon har börjat studera i Lund. Målvakten Emelie Andersson ska inom kort lämna truppen. Hon är inte med i dag men är tillgänglig nästa vecka. 

Micael Nilsson berättar att Emma Djurstedt, som tog timeout strax före jul, har bestämt sig för att lägga av. Emma Kulas och Malin Lenegård är inte heller tillgängliga i dag. 

Forwarden Hilma Karlsson från det äldsta ungdomslaget är med. Comebackande Emmy Karlsson har gjort några träningar efter skadan och följer med ner till Karlskrona. 

– Det är viktigt att det funkar som det ska och att vi börjar lugnt så vi inte förhastar oss med Emmy efter skadan. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: