Annons:

Sök

Annons:

TRIST FIRANDE FÖR TRÄNAREN – VIBK FÖLL EFTER MISSTAG

Födelsedagen kunde ha slutat betydligt roligare för Vimmerbytränaren Alexander Pettersson. Foto: Linus Johansson

TRIST FIRANDE FÖR TRÄNAREN – VIBK FÖLL EFTER MISSTAG

Vimmerby IBK såg ut att ta kvällens hemmamatch mot Sävsjö IBK till förlängning. Då satte gästernas Fredrik Anarp matchavgörande 6-5 med bara 43 sekunder kvar av ordinarie matchtid.

– Marginalerna var emot oss för en gångs skull, suckar VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby fick en drömstart på kvällens match via två tidiga mål (Elias Trawtschenko och Sebastian Elmér). Faktum är att ledningen kunde ha blivit ännu större, men istället kröp Sävsjö närmare och hemmaledningen var 2-1 efter den första perioden.

– Vi gjorde det väldigt bra och spelade med bra fart. Jag tycker att vi i princip spelade ut dem första tio, de satt kvar i bussen fullständigt. Där borde vi gjort någon mer kasse för att få mer momentum i matchen, säger Alexander Pettersson.

Återtog ledningen

Halvvägs in i mittakten satte Elias Trawtschenko sitt andra och hemmalagets tredje mål för kvällen. Tvåmålsöverläget stod sig dock inte länge och bara några minuter senare hade Sävsjö både reducerat och kvitterat. 

– I andra blev de lite bättre när de började kliva mer på oss. Det blev lite stressigt och hafsigt från båda lagen. Sen tycker jag ändå att vi tog tag i det igen i slutet av andra.

Vimmerby gick till slut till pausvila med en 4-3-ledning efter ett fint mål av John Pettersson.

Tappade initiativet

I den avslutande perioden satte gästerna 4-4 i powerplay efter bara sju sekunder. Trots att Kevin Hultman såg till att VIBK återtog ledningen fick hemmalaget till slut se sig besegrat och poänglöst.

– Vi släppte över initiativet lite för enkelt till dem. Det blev lite för passivt och vi stod mest med bollen i egen zon och bollade. När vi väl fick upp den tog vi lite för snabba avslut. De fick nöta mer och mer på oss och så var det till slut ett individuellt misstag som avgjorde, säger Alexander Pettersson.

Vad känner du kring det avgörande målet?

– Det är sånt som händer, det är ingens fel. Jag tycker inte att det ska stå 5-5 när vi är där utan jag tycker att vi skulle haft den här matchen tidigare. Vi var inte tillräckligt rejäla i tredje perioden och marginalerna var emot oss för en gångs skull.

Wall gjorde comeback

En tung förlust för Vimmerby förstås och inte heller den avslutning på födelsedagen som tränaren Alexander Pettersson önskade sig.

I VIBK gjorde för övrigt rutinerade Victor Wall comeback. Någon satsning för resten av säsongen verkar det dock, i nuläget, inte vara tal om.

– Han är med i det här läget för att skapa lite konkurrens och kommer bara vara med på fredag också. Vi har en mindre trupp och med honom spetsar vi till det lite, det gör att alla förhoppningsvis håller sig alerta.

Han är inte aktuell för en fortsättning?

– Det tror jag att du får fråga honom om. För mig får han spela hela säsongen, säger Alexander Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: