Annons:

Sök

Annons:

Första nyförvärvet i hamn – VIBK värvar 19-årig hemvändare

Elliot Kronstrand återvänder till Vimmerby IBK efter tre säsonger i Jönköping IK:s organisation. Foto: Pressbild

Första nyförvärvet i hamn – VIBK värvar 19-årig hemvändare

Vimmerby IBK:s division 2-säsong blev en missräkning. Nu har klubben gjort klart med sitt första nyförvärv. Elliot Kronstrand är klar för en återkomst till moderklubben.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

19-årige Elliot Kronstrand väljer efter tre säsonger i Jönköping IK:s organisation att flytta hem till Vimmerby och ta plats i moderklubben Vimmerby IBK:s trupp till kommande säsong.

Kontraktet är skrivet på två år. Han har tillbringat gymnasietiden i JIK:s organisation och återvänder till moderklubben.

Kronstrand svarade för 17 poäng (6+11) på 18 matcher i division 2 och 20 poäng (9+11) på 15 matcher i juniorallsvenskan. 

"Elliot var prio för oss att få klar. Det är en spelartyp vi verkligen letat efter. En stabil tvåvägsspelare som är väldigt spelskicklig, och det jag imponerats mest av när vi mött honom är hans smartness på banan i alla situationer. Han har breddat sin repertoar väldigt mycket sedan han lämnade VIBK så jag är väldigt glad att han vill komma tillbaka till oss", säger huvudtränaren Alexander Pettersson till klubbens Facebooksida. 

Sportchefen Michael Elmérs är nöjd med första nyförvärvet. 

"I Elliot får vi bland annat en spelskicklig och hårt arbetande center som också har ett stort VIBK-hjärta. Han blir en viktigt pusselbit i lagbygget 23/24", säger Michael Elmér. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: