Annons:

Sök

Annons:

Profilen lämnar VIBK helt – då presenteras helt ny organisation

Michael Elmér lämnar Vimmerby IBK. Vad som händer med Alexander Pettersson är oklart. Klubben ska presentera en ny sportorganisation i helgen. Foto: Arkivbild

Profilen lämnar VIBK helt – då presenteras helt ny organisation

Idrottsprofilen Michael Elmér blir inte kvar som sportchef i Vimmerby IBK. Det står helt klart på torsdagen. Till helgen ska VIBK presentera en helt ny sportslig organisation.
– Det är inga hard feelings, säger Michael Elmér.

Annons:

Vimmerby IBK ser ut att byta spår helt och hållet. Michael Elmér, som varit sportchef i flera säsonger och tidigare haft ett flertal roller inom klubben, blir inte alls kvar kommande säsong.

Hans kontrakt har redan löpt ut och nu står det klart att han inte ingår i den nya organisationen som ska sjösättas och presenteras nu till helgen.

– Nej, jag kommer inte vara med. Jag har haft ett möte med VIBK och man har valt en väg som jag känner inte är den väg som jag tänker. Jag har full respekt för den väg VIBK går och den får klubben berätta mer om. För mig finns inga hard feelings. Det är mer att man blir lite eftertänksam efter de här fyra åren som gått under min tredje sejour i föreningen, säger Michael Elmér.

Det fanns öppningar för att Elmér skulle fortsätta på något sätt i VIBK.

– Men det var ingen öppning där jag såg att mitt engagemang hamnade på en nivå som gick att få ihop. Då ska VIBK välja en annan väg om man vill och jag är inte sur på VIBK. De ska välja den väg de tror på och jag behöver inte hålla med om den. Men jag tänker inte prata ned den. 

"Står inför ett vägskäl"

I ett pressmeddelande säger Richard Mårtensson, ordförande i Vimmerby IBK, så här:

"Michael Elmér är en namnkunnig och kompetent person. Han har ett stort engagemang för innebandy och har betytt mycket för Vimmerby Innebandyklubb. Jag hoppas att det inte är sista gången vi ser Micke i VIBK och jag önskar å föreningens vägnar honom all lycka till i sin nya roll som huvudtränare för Södra Vi Fotbollförening". 

Michael Elmér säger att klubben står inför ett vägskäl.

– Sportsligt och föreningsmässigt står man inför ett vägskäl. En ny idrottshall skulle behövas, men jag kan inte se att det kommer byggas de närmaste tio åren. Vi får ju inte ens en ny högstadieskola. 

Inget klart kring med tränare

Vad som händer med klubbens huvudtränare Alexander Pettersson är oklart.

– Inget är klart, nej. Jag vet att förhandling ska börja inom kort, men det är inget som är klart, säger han. 

Vad tänker du om det?

– Det behöver bli något klart och det har jag förhoppningar om. Jag har fått till mig att det ska lösas inom kort och det är viktigt att det blir det. Det är tre veckor till försäsong och det är ett antal spelare som väntar på att få nya kontrakt. Det är också en del eventuella nyförvärv som väntar på besked. 

I övrigt vill inte Alexander Pettersson kommentera något kring läget. 

Presenterar ny organisation

VIBK:s ordförande Richard Mårtensson har bjudit in till en pressträff nu på söndag kring föreningens beslut om ny sportorganisation. 

– Vi kommer ha en sportorganisation, men jag kan inte presentera något före söndag. Det kommer vara en grupp men ingen arvodering i år. Vi väljer en annan väg. Jag tror att det kan bli bra och det blir en annan typ av satsning. Det kommer gå lite långsammare för Vimmerby, säger Mårtensson.

Presenteras en ny tränare på söndag?

– Nej, då är det bara sportorganisationen.

Hur blir det med Alexander Pettersson?

– Vi måste bli mer professionella och då är det sportorganisationens ansvar att teckna avtal med tränare. Det lägger inte vi oss i från styrelsens sida. "Öla" är en omtyckt person och vi hoppas han fortsätter i organisationen. I vilken roll blir upp till den nya sportorganisationen. Vi kan inte gå förbi dem. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: