Annons:

Sök

Annons:

Pettersson segerviss inför derbyt:

John Pettersson är inne på sin femte säsong i Vimmerby IBK och möter moderklubben Westerviks IBK på hemmaplan på tisdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Pettersson segerviss inför derbyt: "Ska vinna matchen tio gånger av tio"

John Pettersson är fostrad i Westerviks IBK och har tillhört Vimmerby IBK sedan 2019/20. Nu får 22-årige forwarden möta sin moderklubb för första gången i seriesammanhang. 
– Det ska bli skoj, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

John Pettersson lämnade moderklubben Westerviks IBK till förmån för Vimmerby IBK inför säsongen 2019/20. Här har han blivit kvar sedan dess och är nu inne på sin femte raka säsong i Vimmerby. 

22-åringen har vuxit ut till en publikfavorit med sin unika spelstil som består av både finess och hårt arbete. 

"Kamp in i det sista"

I kväll får han möta sin moderklubb för första gången i seriesammanhang. 

– Det är många spelare som har skrivit till mig, kollat hur det är och hånat mig lite grann. De har sagt att det ska bli kul att möta mig och att vi kommer få det tufft, vilket jag redan har räknat med, säger John Pettersson. 

Det är en speciell match som väntar och mycket står på spel. 

– Jag har många kompisar där och umgås fortfarande med många av dem. Jag och Christoffer Pettersson har varit vänner och hängt väldigt mycket ihop sedan vi började spela innebandy, säger John Pettersson. 

Pettersson förväntar sig en jämn och tuff derbymatch.

– Jag tror att det kommer bli kamp in i det sista och hoppas att vi tar tag i det från början och inte är för passiva. Westervik har ett ganska lågt försvarsspel där de försöker hålla oss utanför. De spelar 2–2–1 och har en spelare som springer där uppe och jagar. Vi ska nog lösa det ganska bra, tror jag.

"Ska vinna tio gånger av tio"

Vimmerby IBK har inlett med två segrar och en förlust medan Westerviks IBK står på noll poäng efter tre matcher.

– På pappret ska vi vinna den här matchen tio gånger av tio, men derby är alltid derby. Det här är den matchen på säsongen som de inte vill förlora. Det kan gå hur som helst, men jag hoppas att vi kan visa att vi är det bättre laget. 

John Pettersson vittnar om en knackig säsongsinledning för egen del. 

– Jag har haft problem med halsen och inte kunnat träna så mycket nu när jag har varit borta. Halsmandlarna har strulat och jag kanske måste operera bort dem. Jag ska röntga halsen om några veckor så vi får se vad som händer. Nu har jag tränat kontinuerligt i två veckor och är fit for fight. Det vore självklart skitrist om jag tvingas till operation under pågående säsong. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: