Annons:

Sök

Annons:

Två raka förluster mot toppkonkurrenter – VIBK tappar mark i toppen

Emma Sjökvists Vimmerby IBK föll tungt mot IBF Tranås på onsdagskvällen. Nu har VIBK åkt på två raka förluster mot toppkonkurrenter. Foto: Ossian Mathiasson

Två raka förluster mot toppkonkurrenter – VIBK tappar mark i toppen

Andra förlusten mot ett topplag på några dagar. Vimmerby IBK tappar mark i toppen efter kvällens snöpliga 3–4-förlust mot IBF Tranås. 
– Denna förlust är mer svårspelat än förlusten i söndags, säger tränaren Jonas ”Filluppen” Karlsson.

Annons:

För att blanda sig in i toppstriden på allvar var Vimmerby IBK i behov av poäng mot toppkonkurrenterna Westbo IBK och IBF Tranås. 

Det slutade med två tunga förluster. 0–1 borta mot Westbo i söndags och 3–4 hemma mot IBF Tranås i dag. 

Emma Sjökvist gjorde 1–0 i första perioden och Hilma Karlsson 2–1 i mitten av andra perioden. 

Ammelie Lennström satte 3–2 sex minuter in i tredje perioden och VIBK tryckte på för 4–2 när Tranås först kvitterade till 3–3 efter 54.25 och sedan avgjorde fram till 3–2 när det återstod en dryg minut. 

– Vi skulle ha vunnit den här matchen och borde ha tagit tre poäng. Det kändes som att vi var bättre än dem men vi fick aldrig dit spiken i kistan när vi ledde med 3–2. Vi var heta, pressade på för 4–2, gick ner på folk. Tyvärr blev de ännu hetare efter vår starka start på tredje. Jag vet inte om det är nerver som gör att vi tappar det, säger ”Filluppen”. 

"Kanske inte med i toppstriden längre"

Inledningen på tredje perioden var VIBK:s bästa period på hela matchen. 

– Vi skapade mycket, men fick aldrig göra 4–2. Det stod och vägde när de gjorde 3–3 och jag kände att vi kunde ta det. När de gjorde 4–3 var det kort om tid så det var bara att ta timeout. Vi skapade några bra lägen i fem mot fem och tog keepern med 30 sekunder kvar och kom bara till halvchanser. Det är svåranalyserat så här kort efter matchens slut, säger han. 

VIBK ligger femma i division 2 och har fyra poäng upp till toppduon IBF Tranås och Gnosjö IBK. 

– Nu har vi mött de fyra topplagen och tagit en seger och tre förluster. Nu är vi kanske inte med i toppstriden längre och får istället förhålla oss till att slå underifrån. Vi är utmanare och det blir lika viktigt att vi kan fortsätta vinna matcher mot de andra lagen. De fyra topplagen kommer plocka poäng av varandra och vi måste ha ett klart bättre resultat mot topplagen under andra halvan och fortsätta med stabila resultat mot lagen på nedre halvan. 

Svea Backstad svarade för en bra insats i comebacken. 

– Hon gör det jättebra och kommer bli en tillgång för laget. 

Målvakten Ida Nyman och centern Sofia Söderlund fick också beröm. 

– Ida är alltid bra i målet. Jag tycker att Sofia gör det bra genom att vinna mycket boll defensivt och vara en spelfördelare i offensiven. Hon har verkligen vuxit ut till en riktigt bra center under hösten. 

Fakta

Poäng, VIBK: Sofia Söderlund 0+2, Emma Sjökvist 1+0, Ammelie Lennström 1+0, Hilma Karlsson 1+0. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: