Annons:

Sök

Annons:

Chansen till serieseger borta – VIBK vann rafflande match på hemmaplan

Adam Olofsson var Vimmerby IBK:s bäste spelare i 7–6-segern mot Hovmantorps GoIF. Foto: Ossian Mathiasson

Chansen till serieseger borta – VIBK vann rafflande match på hemmaplan

Chansen till serieseger är nu helt borta. KFUM Jönköping vann i Västervik – och Vimmerby IBK förlängningsvann mot Hovmantorps GoIF med 7–6. 
– Vi tar en rättvis seger till slut, säger tränaren Alexander Pettersson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IBK hamnade i ett tidigt 0–2-underläge hemma mot Hovmantorp. Den tunga starten blev en väckarklocka för VIBK som gjorde tre raka mål och gick till pausvila med 3–3 på tavla. 

Jonatan Green gjorde andra periodens enda mål och Adam Olofsson sköt 5–3 i upptakten av tredje perioden. 

Svängig avslutning

Matchen var absolut inte över. Hovmantorp vände tvåmålsunderläget till ledning med 5–6 när klockan stod på 54.41. 

VIBK begärde timeout och Victor Wall tog matchen till förlängning med sitt 6–6-mål. Ricky Svaxholm (tidigare Gustafsson) styrde in segermålet som gav två VIBK-poäng. 

– Vi dominerar spelet ganska kraftigt och har mycket boll matchen igenom. Det blir en jämn match av att vi är ineffektiva och lite runda i perioder och de är väldigt effektiva och gör många på sina chanser. Vi ska ha tre poäng i och med att vi har 5–3 en bra bit in i tredje perioden och sedan är det individuella misstag som gör att de vänder på matchen. Vi brister i vårt tålamod under vissa sekvenser i matchen, säger Alexander Pettersson. 

Även om det inte blev tre poäng var Alexander Pettersson nöjd med många delar i spelet.

– Vi har inte så mycket spela för och jag tycker inte att det märks så mycket. Vi biter i och stämplar in allihopa. Det är klart att vi har gjort bättre matcher, men jag är nöjd med mycket. Vi tar mycket avslut och följer vår gameplan. Det gäller att ha tålamod när man möter lag som backar hem och det tycker jag att vi har. Sedan brister det några gånger och då blir vi ganska hårt straffade. Vi tar en rättvis seger till slut och det är vi som trycker på i förlängningen när de är rädda om sina poäng. 

"Nöjd med vår andraplats"

Efter flera halvdana prestationer hittade VIBK tillbaka i kvällens match. 

– Det kändes avslappnat i vår grupp i dag.Det var inte spänt och krampaktigt som det kanske har varit tidigare. Jag är nöjd med att vi vinner matchen och det känns rättvist. 

Två matcher återstår och Vimmerby har inte längre chansen att komma ifatt KFUM Jönköping, som säkrade seriesegern i Västervik i kväll. 

– Jag är nöjd med vår andraplats. Vi har spelat en bra innebandy som vi vill stå för. Jag har fått ut det mesta av det jag ville och sedan är det klart att vi gärna hade stått där med en playoff-plats om två veckor. KFUM har vunnit varenda match sedan mitten på november. Vi har några plumpar i protokollet och de har slagit oss två gånger. Det är svårt att snacka bort att de ska stå där med playoff-platsen. Målsättningen var topp två och det lyckades vi nå med råge. Jag är nöjd och stolt över det vi har uträttat. 

VIBK:s främste spelare mot Hovmantorp var Adam Olofsson, backen som gjorde bra ifrån sig i både offensiven och defensiven. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: