Annons:

Sök

Annons:

Ricky ser fram emot sin nya roll – lagkaptenen på väg att lägga av

Hampus Carlsson har meddelat Vimmerby IBK att han har motivationsbrist och slutar spela innebandy.

Ricky ser fram emot sin nya roll – lagkaptenen på väg att lägga av

Ricky Svaxholm byter inför säsongen 2024/25 roll i VIBK:s herrlag. Hans tidigare roll som back byts ut mot en roll som huvudtränare, vilket innebär nya uppgifter och utmaningar.
– Det ska bli jättekul att komma igång på riktigt. Det är nytt för mig, men jag tror att det kan bli bra, säger Ricky Svaxholm.

Annons:

Vimmerby IBK har just nu sommaruppehåll med ledighet och vila. Innan dess hann Ricky Svaxholm hålla i en del träningar och han verkar så här långt trivas med sin nya roll.

– Första tiden som innebandytränare har varit bra tycker jag. Vi körde på i fem veckor och det var jättebra. Just nu har vi ett litet uppehåll med semester, men det ska bli kul att komma igång sen igen. Det ser jag och vi fram emot, säger Ricky Svaxholm. 

Största utmaningen 

Ricky Svaxholm har tidigare varit tränare inom fotbollen, i Södra Vi IF. Erfarenheterna han har tagit med sig därifrån, samt från alla år som spelare i både fotboll och innebandy, ger honom känslan av att spelarnas motivation kan komma att bli en utmaning för honom.

– Min största utmaning kommer nog vara att få truppen att känna glädje och motivation. Att truppen ska känna att det är kul att komma till träningarna blir viktigt, det vet jag med mig sedan tidigare. Speciellt i och kring december där när motivationen ofta är låg hos vissa.

Svaxholm själv är förväntansfull inför årets innebandysäsong. Första tiden har varit bra och lovande och det är framför allt matcherna som han längtar till, att få spela ihop laget. 

– Nu ser jag jättemycket fram emot att laget ska komma igång på riktigt igen och spela matcher. Vi har inte satt upp några direkta mål, rent resultatmässigt. Så det som kommer härnäst är ju träningar med laget och sedan även träningsmatcher, som ska bli otroligt kul. Förhoppningsvis kan vi få ihop det på ett bra sätt.

Viktig spelare försvinner

VIBK ser ut att få behålla stora delar av truppen. Forwardssidan ser ganska intakt ut, men backsidan oroar kanske lite grann. 

– I stort tycker jag att läget i truppen känns skapligt. Det man kan nämna är väl backsidan. Backsidan ser faktiskt tunn ut just nu. Vi har bara två backar från förra säsongen som är klara för fortsättning. Jag hoppas och tror att Kalle Hjelmland och Adam (Olofsson) ska fortsätta. Alla spelartapp är tunga tapp och om de bestämmer sig för en fortsättning gör det ju genast att även backsidan ser bra och relativt intakt ut.

Lagkaptenen och backen Hampus Carlsson saknar motivation och är på väg att lägga av. 

– Alla spelartapp blir som sagt tunga. Hampus (Carlsson) kommer tyvärr inte att finnas kvar i truppen som det ser ut just nu. Hampus var viktig förra säsongen och blir ett tungt tapp. Det handlar om att han saknar sug och motivation för träning och match. Victor Wall är också oklar i dagsläget. Om vi tappar Victor försvinner en hel del rutin, men vi får se hur han väljer att göra.

Så ser sportgruppens Ola Passmark på situationen: 

– Hampus har tyvärr meddelat att han saknar motivation. Det är jättetråkigt eftersom Hampus bidrar väldigt mycket och hade en fin säsong. Vi kanske kan hoppas att han finner motivation och kan tänka sig att spela när hösten närmar sig. Vi för en dialog med Victor. Även han gjorde en fin säsong och vi hoppas att Victor kommer lira med oss under kommande säsong. Vad gäller nyförvärv kan jag säga att vi för dialog med två spelare just nu. Vi hoppas kanske kunna presentera något inom kort. 

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: