Annons:

Sök

Annons:

Oklart läge inför kommande säsong: “Truppen kommer bli tunnare”

Vimmerby IBK kommer med stor sannolikhet tappa nyckelspelaren Svea Backstad. "Hon ser ut att försvinna tyvärr", säger tränaren Jonas Karlsson. Foto: Stefan Härnström

Oklart läge inför kommande säsong: “Truppen kommer bli tunnare”

Det har under en tid varit tyst om läget och framtiden för Vimmerby IBK:s damlag. Flera spelare ser ut att lämna. Nu berättar tränaren, Jonas Karlsson, att han i alla fall ser ut att fortsätta. 
– Jag kommer fortsätta. Jag skrev ju ett kontrakt på 1+1 förra året och ingen har sagt upp det. Inte än iallafall, skrattar Karlsson. 

Annons:

Jonas Karlsson ser fram emot den nya säsongen med sitt lag. Till säsongen 2024/25 kommer VIBK att ingå i en ny serie. Det innebär att man ställs inför en del nya motstånd. 

– Vi kör igång igen på riktigt i augusti och kommer byta serie i år. Det innebär att vi får spela mer mot lag kring Kalmar och Oskarshamn, istället för Jönköping. Det ska bli intressant. Det är alltid roligt med lite nya lag. Man får väl sätta sig ner och scouta lite i höst. Vi får bland annat ett derby mot Svala, vilket är kul, säger Jonas Karlsson. 

“Truppen kommer bli något tunnare” 

Läget i VIBK:s trupp är för tillfället lite oklart. En hel del spelare försvinner och några har inte bestämt sig ännu.

– Många försvinner så truppen kommer bli något tunnare. I stort är väl läget ganska oklart och alla har ju inte bestämt sig än. Svea Backstad ser iallafall ut att försvinna tyvärr och jag vet att Minea Snickars lämnar också. Wilma Nilsson verkar inte heller bli kvar.  

Sportgruppens Ola Passmark ser spelartappen som ganska tunga.

– Det är duktiga spelare som vi hade haft nytta av. Vi har koll på att dessa typer av spelare söker utbildningar och kanske behöver flytta. Det är tråkigt för oss, men så är det, säger Ola Passmark.

På jakt efter assisterande tränare

De tunga tappen av spelare innebär att VIBK tvingas titta på alternativa lösningar. Karlsson berättar att det kan bli svårt att hitta nyförvärv hos andra klubbar: 

– Jag vet att sportgruppen har tittat på spelare med en viss profil. Det är otroligt svårt att värva från andra klubbar med tanke på att det inte finns lokala lag att hämta ifrån. Därför är det väl mer eventuella comebacker som de har kikat lite på, men vi får väl se hur det blir med den saken. Vi har ju också fördelen att vi, underifrån, kan plocka spelare födda 2009 på dispens. De ska inte agera spets på något vis, men om vi kan plocka några yngre spelare vore det superbra för truppens bredd såklart, säger Karlsson och fortsätter: 

– Jag vet att sportgruppen jagar en assisterande tränare. De har nog varit på ett x antal personer för att få en bredare tränarkonstellation. Det vore ett bra tillskott på träningar och kanske allra främst på match. Det är alltid bra att ha fler personer att bolla tankar och idéer med, säger Jonas Karlsson.

Ola Passmark bekräftar att man letar efter en ny assisterande tränare: 

– Jonas behöver en assisterande som framför allt kan vara där på matcher. En assisterande utöver Ammelie, som också spelar, vore bra. På den fronten är vi dessvärre inte i mål ännu. 

Linus Palmér Hård

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: