Annons:

Sök

Annons:

VIBK gjorde stark insats mot division 1-lag:

John Pettersson gjorde 2+1 i VIBK:s match mot Vetlanda IB. Foto: Arkivbild

VIBK gjorde stark insats mot division 1-lag: "Stolt över grabbarna"

Vimmerby IBK visade positiva takter i träningsmatchen mot Vetlanda IB. Division 1-laget vann förvisso med 7-6, men det fanns mycket att ta med sig härifrån.
– Vi sätter standarden för säsongen och vi ville verkligen vara där mentalt, säger tränaren Ricky Svaxholm.

Annons:

Den andra träningsmatchen för säsongen var av det svårare slaget. Division 1-laget Vetlanda IB gästade Vimmerby och då bjöd VIBK verkligen upp till kamp.

Bortalaget vann med 6-7 efter periodsiffrorna 2-3, 1-2, 3-2. 

– Vi gör det jättebra. Vi rullar på tre femmor hela matchen och jag är stolt över grabbarna. Vi visar inställning och det är viktigt. Vi sätter standarden för säsongen nu och det är viktigt att få goda vanor i hur vi tar oss an matcher. Viljan att vara där mentalt finns, säger VIBK-tränaren Ricky Svaxholm.

Hur såg det ut spelmässigt?

– Försvarsmässigt gör vi många bra saker. Jag väljer en sådan här match för att vi ska bli satta på prov i försvarsspelet och det finns mycket bra att ta med oss. Det finns saker att titta på, men det är inga jättestora grejer. I anfallsväg finns det mer att önska, men det är en match där vi inte har jättemycket anfallsspel och där vi inte har så mycket boll. Vi gör ändå sex baljor och det ska vi ta med oss. Vi slår in några målvaktsreturer och det är en sak vi tränat på i veckan.

"Säger rätt mycket"

Jämfört med den första träningsmatchen var det här flera steg i rätt riktning.

– Det blir en match av en helt annan dignitet. Första matchen i Linköping får man ta för vad den är. Vi hade bara tränat ett par veckor och det är nya femmor och nya spelare. Det handlar mest om att komma in i gängorna nu. Ett svar jag verkligen fick var att vi var påkopplade. Det är 100 procent som gäller både på match och träning. Det svaret fick jag och det sätter en bra standard. 

Ricky Svaxholm ville lyfta hela kollektivet efter insatsen.

– Vi står upp bra under 60 minuter mot ett bra division 1-lag. De tar timeout och går ned på folk. Det säger rätt mycket. 

Poäng, VIBK: John Pettersson 2+1, Elliot Kronstrand 2+0, Mattias Zeilon 1+0, Nils Danielsson 1+0, Elias Trawtschenko 0+3, William Björngaard 0+2.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: