Annons:

Sök

Annons:

Tvåa i fjol – nu gick VIBK hela vägen på västkusten:

Vimmerby IBK lyckades med bedriften att vinna försäsongsturneringen Björnslaget i Göteborg i helgen.

Tvåa i fjol – nu gick VIBK hela vägen på västkusten: "Ger harmoni i gruppen"

Tvåa i fjol. Etta i år. Vimmerby IBK hade marginalerna på sin sida och kammade turneringen Björnslaget i Göteborg i helgen.
– Alltid kul att vinna, det kommer man aldrig ifrån, säger nye VIBK-tränaren Ricky Svaxholm.

Annons:

Sin vana trogen åker Vimmerby IBK:s herrlag till Göteborg för att spela turneringen Björnslaget på försäsongen.

I fjol nådde VIBK finalen och föll med 3–7 mot Lindås. I år lyckades VIBK med bedriften att gå hela vägen och vinna Björnslaget. 

– Vi har fruktansvärt bra lagmoral och inställning. Alla 16 spelare, 14 utespelare och två målvakter, stämplar in och gör sitt yttersta. Ingen spelare faller ur ramen, säger Ricky Svaxholm, som har fått bästa tänkbara start på uppdraget som huvudtränare för VIBK:s herrlag. 

Vann på straffar i kvarten

Efter ett inledande kryss, 2–2 mot Pixbos division 3-lag på fredagskvällen, steppade VIBK upp och vann de två återstående gruppspelsmatcherna mot division 2-motstånd på lördagen: 3–1 mot Rydboholms SK och 7–0 mot Kärra IBK. 

– Vi fick inte till det i första matchen och de kvitterade till 2–2 sent. Vi var lite för heta och det blev stressigt och stimmigt i första perioden. Vi gjorde ingen jättematch mot Rydboholm, men vi tog jobbet och var effektiva. Vi körde Kärra och de hade inte en chans. Vi fick hål på dem ganska tidigt och gick upp till 3–0, vilket gjorde att luften gick ur dem. 

Som gruppsegrare slapp VIBK spela åttondelsfinal på söndagsmorgonen. En jämn kvartsfinal mot Olofströms IBK fick avgöras på straffar. VIBK drog det längsta strået och tog sig vidare till semifinal. 

– Vi gör en bra match mot ett skickligt lag. Matchen slutade 1–1 och vi vann på straffar där ”Jeppe” (Ahnfeldt) räddade alla straffar. Vi har marginalerna på vår sida och samtidigt har vi sjukt många klara målchanser för att göra matchen. Jag tror att vi bränner fyra klara lägen.

Zeilon avgjorde finalen

VIBK vände ett 0–2-underläge till seger med 3–2 i semifinalen mot Munka/Ljungby. 

– Första perioden i semin var vår sämsta period på hela turneringen. Vi gick ner på folk inför andra perioden och fick resultat direkt. Vi gjorde 1–2 tidigt och malde ner dem. Det kändes inte som att de orkade stå emot. 

I finalen väntade Malmö FBC, som trillade ner i division 2 i våras.  VIBK fick en perfekt start och ledde med 2–0 innan Malmö kom tillbaka och skapade spänning. 

– Vi gick upp i en 2–0-ledning efter första perioden och spelade jättebra innan vi blev lite passiva i andra perioden. Vi började bli sega, trycktes tillbaka av deras förstafemma och släppte in 2–1 och 2–2. Kvitteringen var ett flytmål. Det var en spelare som missade ett skott och bollen gick rakt in i mitten till en spelare som slog in den i mål. 

Några minuter före matchens slut kom avgörandet. VIBK gjorde 3–2 efter en snabb kontring. 

– ”Jonte” (Green) spelade över till ”Matte” (Zeilon) som dunkade upp bollen i nättaket. Det var bara att kämpa i slutet och vi lyckades reda ut stormen trots att de plockade ut målvakten tidigt. 

"Vill hylla kollektivet"

VIBK höll undan och bärgade guldet i Björnslaget. 

– Det är alltid bra för självförtroendet och det ger harmoni i gruppen. Vi visar att vi kan och att hårt arbete lönar sig. 

Nye tränaren Ricky Svaxholm är stolt över vad hans lag presterade på västkusten. 

– Jag vill hylla kollektivet. Alla har verkligen stämplat in och bidragit till segern i den här cupen. Det är en bra grund att stå på.

Vimmerby IBK kliver in i Smålandscupen till helgen och spelar tre matcher innan det är dags för seriepremiär mot Ingelstad IBK i slutet av denna månad. KFUM Jönköping, Westerviks IBK och Panthern är VIBK:s motståndare i cupen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: