Annons:

Sök

Annons:

WIBK hämtade upp fyramålsunderläge till kryss mot VIBK

Robin Kristianssons Westerviks IBK hämtade upp 2–6 till 9–9 i tredje perioden mot Vimmerby IBK i Smålandscupen. Foto: Simon Henriksson

WIBK hämtade upp fyramålsunderläge till kryss mot VIBK

Vimmerby IBK ledde med fyra bollar inför slutperioden. Westerviks IBK kom tillbaka och ordnade ett kryss i Smålandscupsmatchen. 
– Vi gör en riktigt bra tredje period och vinner den med 7–3, säger WIBK:s nye huvudtränare Andreas Ohlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ställningen var 2–2 efter första perioden. WIBK tog ledningen med 1–0 och kvitterade till 2–2, ett mål som kom åtta sekunder efter VIBK:s 1–2-mål. 

VIBK satte ner foten i andra perioden, gjorde fyra raka mål och såg således till att laget var i ledning med 2–6 inför slutperioden. 

– Det var där vi bjöd in dem, sjönk alldeles för mycket och lät dem komma på oss. Vimmerby är ett bra lag som man inte får bjuda på någonting. Inför tredje perioden snackade vi om att vi skulle vinna den, säger Andreas Ohlsson. 

WIBK fick bra start på grejerna i slutperioden och det tog knappt två minuter för WIBK att göra tre mål och tvinga VIBK till en timeout vid ställningen 5–6. Trots att VIBK gick ifrån till både 5–8 och 7–9 lyckades WIBK komma ifatt till 9–9. Philip Svahn sköt kvitteringen med knappa minuten kvar av matchen. 

– Vi är jättenöjda med resultatet och hur vi agerar. Vi viker inte ner oss trots att vi har lite motgångar. Vi väljer att gå samman som ett lag och alla lagdelar jobbar tillsammans, då blir det bra resultat bra. 

"Hamnade i en dipp"

VIBK:s assisterande tränare Victor Wall var nöjd med lagets insats i 40 minuter.

– Vi ägde matchen i två perioder och hade bollen i 80-90 procent av tiden. I andra spelade vi ut dem fullständigt även om de hade några farliga lägen. Där kändes det som att vi hade full kontroll på matchen. I tredje hamnade vi tyvärr i en dipp som vi inte vill hamna i. De började spela lite rakare på mål och vi blev passiva och gjorde inte riktigt vad vi skulle göra. Det är samtidigt nyttigt och vi behöver få sådana här käftsmällar. Skönt att det kommer nu och inte när serien är igång, säger Victor Wall. 

VIBK-spelarna fick godkänt för insatsen i två perioder. Alla WIBK-spelare erhöll beröm för första och tredje perioden. Extra plus delades ut till målvakten Andreas Hedqvist. 

Fakta

Målskyttar, WIBK: Robin Kristiansson 2, August Johansson 2, Philip Svahn 2, Albin Alfonsson 1, Christoffer Pettersson 1 och David Samuelsson 1.

Målskyttar, VIBK: Gustav Öhman 2, Elliot Kronstrand 2, Hugo Samuelsson 1, William Björngard 1, Mattias Zeilon 1, Philip Isaksson 1 och Adam Olofsson 1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: