Annons:

Sök

Annons:

Ricky ska lotsa VIBK till ny toppstrid:

Ricky Svaxholm är ny huvudtränare för Vimmerby IBK i division 2. Foto: Ossian Mathiasson

Ricky ska lotsa VIBK till ny toppstrid: "Serien är några snäpp vassare"

En ny innebandysäsong tar sin början i afton. Vimmerby IBK ställs mot Ingelstad IBK på bortaplan. 
– Jag ser fram emot säsongen väldigt mycket, säger nye tränaren Ricky Svaxholm.

Annons:

Ricky Svaxholms avsikt var att fortsätta spela innebandy i ytterligare en säsong. När Vimmerby IBK inte lyckades få tag i någon ersättare till Alexander Pettersson bestämde sig 35-åringen för att lägga klubban på hyllan och tacka ja till huvudtränaruppdraget i division 2-klubben. 

– Den här rollen kom tidigare än vad jag hade tänkt. Jag hade bestämt mig för att jag skulle spela minst en säsong till. Tiden gick och klubben hittade ingen tränare. Jag fick frågan och på den vägen är det, säger Ricky Svaxholm. 

Vad var det som fick dig att tacka ja till uppdraget?

– Det handlar mycket om att jag älskar den här föreningen och vill stötta den till 100 procent. Det fanns egentligen inte så många andra utvägar än att jag tog det. 

Att både spela och vara huvudtränare var inget alternativ. 

– Hade jag varit assisterande hade jag kanske fortsatt spela, men inte som huvudtränare. Jag tycker inte att det passar sig så bra när man ska leda ett lag och träna själv, det blir för mycket som man får fokusera på. Det är svårt att stå vid sidan och säga till folk hur de ska göra när man själv kanske inte gör det prickfritt på planen. Det är lättare att stå vid sidan av, säga vad folk ska göra och bara fokusera på tränaruppdraget. 

"Ganska höga förväntningar"

VIBK slogs i division 2-toppen förra säsongen och kunde inte rå på seriesuveränen KFUM Jönköping över 22 matcher. Det blir därmed ytterligare en säsong i division 2. 

Vad ska man ha för förväntningar på årets VIBK-lag?

– Vi har väl ganska höga förväntningar. Vi kom ändå tvåa förra året och har kvar i stort sett samma lag. Visst har vi tappat lite grann på backsidan. Jag har slutat och Hampus (Carlsson) har lagt av. Tappa spelare är alltid svårt, men det finns alltid nya spelare som tar efter. 

Vimmerby har värvat Casper Ekwall från Aneby och har tre spelare (Robin Kristiansson, Philip Isaksson och Gustav Öhman) på dubbelkontakt med Westerviks IBK och Vetlanda IB. 

VIBK vill återigen tampas i botten och Svaxholm flaggar för att det blir en tuff säsong.

– Vi vill såklart bli minst lika bra som förra säsongen. Sedan ska man ha stor respekt för att den här division 2-säsongen är bättre än på många, många år. Det är många lag som har värvat bra spelare. Nässjö har värvat Martin Glimberg, som har spelat i SSL med Jönköpings IK i flera år, och Viktor Ilenfors från allsvenska Hovslätt. Sånt gör ganska mycket på den här nivån. Nykomlingen Husqvarna har värvat bra med spelare som har spelat högre upp. Gransholm och Karlskrona kommer från division 1 och jag vet inte riktigt hur de ser ut. Känslan är att serien är några snäpp vassare än vad den har varit på många år. 

Är det en ny toppstrid att vänta för er?

– Det hoppas man ju, men man ska ha respekt för att serien är tuff. Vi kommer inte få några gratispoäng. Det är hårt jobb som kommer krävas i varje match och i 60 minuter. Gör vi det så kommer vi ha goda chanser eftersom vi har både spets, bredd och kunnande i laget. 

"Alla är minst lika viktiga"

En ny bekantskap på division 2-nivå är IF Ariel, Kristdalalaget som kommer från två raka uppflyttningar och tvingas spela sina matcher i Oskarshamn denna säsong.

– Det är ett lag som man ska ha respekt för. De kommer nog ta sina poäng, men det är ganska stor skillnad på att spela division 3 kontra division 2.

Elias Trawtschenko och John Pettersson är tillbaka i spel efter att ha missat avslutningen av förra säsongen. 

– Både John och Elias är två pjäser som har spelat ordinarie under några säsonger och ser ut att vara det i år också. De är viktiga för oss, lika viktiga som alla andra 15–16 spelare som är med varje match. Alla spelare är minst lika viktiga och alla ska göra olika saker. Jag kanske förväntar mig att ”Jonte” (Green) gör ett par poäng per match och att ”JC” (Johan Carlsson) kanske täcker fyra skott per match. 

VIBK får klara sig utan några spelare i premiären. Kalle Hjelmland och Philip Isaksson är skadade och Casper Ekwall har fått bihåleinflammation.

Fakta

Vimmerby IBK:s trupp till seriepremiären mot Ingelstad:

Målvakter: Jesper Ahnfeldt och Hugo Miss (inte bestämt vem som får chansen mellan stolparna). 

Backar: William Björngard, Robin Kristiansson, Johan ”JC” Carlsson, Samuel Gustavsson och Adam Olofsson.

Forwards: John Pettersson, Elliot Kronstrand, Jonatan Green, Elias Trawtschenko, Mattias Zeilon, Hugo Samuelsson, Thim Isaksson och Gustav Öhman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: