Annons:

Sök

Annons:

Perfekt premiär för VIBK – vann klart mot Ingelstad

Jonatan Green gjorde 3+2 borta mot Ingelstad. Foto: Arkivbild

Perfekt premiär för VIBK – vann klart mot Ingelstad

Ricky Svaxholm hade inte mycket att klaga på den här fredagskvällen. Premiären borta mot Ingelstad slutade med seger 10-5.
– Under framför allt de två första perioderna dikterar vi villkoren helt, säger VIBK-tränaren.

Annons:

Många förväntar sig att Vimmerby IBK ska tillhöra toppen i division 2 den här säsongen. Att bedöma det efter en omgång är naturligtvis omöjligt, men inget talar i alla fall för motsatsen efter premiäromgången.

Vimmerby IBK var numret större än Ingelstad och vann bortapremiären med 10-5 i afton.

– Det finns inte mycket att klaga på. Vi håller oss till matchplanen, har bra tålamod, kontrollerar matchen och i framför allt de två första perioderna dikterar vi villkoren helt, säger Ricky Svaxholm, ny tränare i VIBK.

Vimmerby ledde med 3-1 efter öppningsakten, men det stora rycket kom i mellanakten. VIBK gick då fram till 7-1 och den tredje perioden blev därmed en transportsträcka.

Möjligtvis slappnade Vimmerby av lite för mycket och tillät Ingelstad att göra fyra baljor. Samtidigt gjorde VIBK tre och vann med odiskutabla 10-5.

– De kliver upp manman på oss och gör några mål där. Det spelar inte så stor roll känner jag. Vi har nämligen ingen jättedipp och mål släpper man in i innebandy. Det är aldrig bra, men det var ändå helt okej hela vägen. Vi är så mycket bättre i de två första att många blev lite för sugna på en kasse kanske. 

Nöjd med nivån

Ricky Svaxholm var nöjd med den nivå hans spelare kom upp på. 

– Det är den här nivån jag förväntar mig att vi ska hålla. Vi har tränat bra sedan i maj, många har varit med tidigare år och vi har inte ändrat jättemycket i spelet. Därtill har vi många bra spelare.

Inget i Ingelstads spel överraskade honom heller.

– De spelade precis som vi förväntade oss och som de har gjort i ett par år. De står i ett 2-2-1 och har en toppgubbe som springer. Gör vi rätt saker vinner vi en sådan här match med 10-5 och det gör vi. 

3+2 från Green

Att direkt kvittera ut tre poäng var förstås viktigt. 

– Det är alltid skönt med en bra start och att vi får visa vad vi går för. Sedan går det inte att slappna av eller tro att vi vunnit något. Vi måste fortsätta med det hårda jobbet och vara ödmjuka inför uppgifterna som kommer. Den här nivån behövs varje helg och vi behöver vara där och stämpla in. 

Ricky Svaxholm var väldigt nöjd med många. 

– Jag tycker alla gör bra saker. Jag kan nämna en sådan som Robin Kristiansson. Han gör debut och täcker sju skott, det är fint tycker jag. "JC" (Johan Carlsson) är inte långt därefter. "Samme G" (Samuel Gustavsson) gör en sådan jäkla kasse och sätter det hårdaste skottet i krysset som jag sett. Jag kan nämna alla för alla bidrar på sitt sätt.

Poängmässigt stack dock inte helt överraskande Jonatan Green ut med 3+2. 

Fakta

Poäng, VIBK: Jonatan Green 3+2, Elliot Kronstrand 2+0, John Pettersson 2+0, Elias Trawtschenko 1+2, Samuel Gustavsson 1+0, Thim Isaksson 1+0, William Björngaard 0+2, Adam Olofsson 0+1, Robin Kristiansson 0+1, Gustav Öhman 0+1, Hugo Samuelsson 0+1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: