Annons:

Sök

Annons:

Ungt VIBK föll klart borta mot Nässjö

Hugo Samuelsson gjorde mål för VIBK. Foto: Arkivbild

Ungt VIBK föll klart borta mot Nässjö

Vimmerby IBK dras med sjukdomar. Då skickade man ett ungt lag fyllt av debutanter att möta Nässjö IBF i Smålandscupens första slutspelsomgång.
– Det är inte vi som ska skämmas, säger tränaren Ricky Svaxholm.

Annons:

Vimmerby IBK har ingen seriematch den här veckan. Tur är nog det. Laget dras med en rad sjukdomar i truppen och lät flera tongivande spelare stanna hemma när det vankades match i Smålandscupens slutspel.

Ett nästintill helt ordinarie Nässjö IBF vann då med 14-4. 

– De har helt ordinarie lag i princip, så vi gör det bra. Det är inte vi som ska skämmas. Vi gör ändå fyra och det är viktigt för många att få spela och möta etablerade division 2-spelare. Ingen skugga ska falla över någon, säger VIBK-tränaren Ricky Svaxholm.

VIBK hade ett stort antal unga debutanter i truppen. 

– Med tanke på förusättningarna gör vi det helt okej. Vi åker med ett väldigt ungt lag och har bland annat en tillfällig dispens på Alexander Levin, som är född 2009. Axel Milde, född 2008, gör första a-lagsmatchen och vi har flera födda 2007 också. Det är tio tappra gubbar som är här. 

Var det ett medvetet val eller på grund av mycket sjukdomar?

– Lite både och. I går var vi sex stycken från senaste a-lagsmatchen på träningen på grund av sjukdomar. Vi har två viktiga matcher nästa vecka och hoppas att de hinner tillfriskna. Vi ville ta noll risker med spelarna som spelar kontinuerligt. 

Daniel Lenegård stod 45 minuter och 16-årige Edvin Glindell stod sista kvarten. 

– Att släppa många mål är aldrig kul, men det är viktigt för många att få de här minuterna. Alla får beröm för insatsen.

VIBK hade också tre spelare som gjorde sina första mål i a-laget. Det var Axel Milde, Simon Lenegård och Melvin Svensson. Även Hugo Samuelsson blev målskytt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: