Annons:

Sök

Annons:

Ahnfeldts briljanta målvaktsinsats gav derbypoäng:

Vimmerby IBK tappade 5–2 till 5–5 i slutet av matchen mot IF Ariel. Givetvis ett tungt tapp, men Jesper Ahnfeldts briljanta målvaktsinsats, framför allt i mittperioden, såg till att VIBK fick poäng i division 2-derbyt. Foto: Ossian Mathiasson

Ahnfeldts briljanta målvaktsinsats gav derbypoäng: "Surt att tappa"

Vimmerby IBK:s besvikelse var stor efter sena tappet från 5–2 till 5–5 mot IF Ariel. Det var i ärlighetens namn Jesper Ahnfeldts briljanta målvaktsspel som såg till att VIBK tog poäng i derbyt. 
–  Vi leder med 4–0 och det är jäkligt surt att tappa till 5–5, säger Jesper Ahnfeldt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IBK fick den start som de önskade sig på derbyt mot nykomlingen IF Ariel och ledde med 3–0 efter 20 minuters spel. 

– Vi gör väldigt mycket bra saker i första perioden och kör dem ganska rejält, säger Jesper Ahnfeldt. 

"Lite flyt ska man väl ha"

Till andra perioden bytte nykomlingen Ariel taktik för att komma in i matchen. Kristdalalaget klev högre upp i banan, satte press på Vimmerbys backar och förändrade matchbilden radikalt. Ariel skapade många chanser och Jesper Ahnfeldt i VIBK-kassen agerade rena rama väggen. 

VIBK gick upp till 4–0 innan tidigare VIBK-spelaren Emil Johansson lyckades få hål på Ahnfeldt med några minuter kvar av mittperioden. 

– De satte högre press och ställde sig högre upp i planen, vilket gjorde att vi fick svårt att hålla i bollen och spela kontrollerat. Det blev lite mer svårspelat och jag fick kasta en del långa utkast för att de ställde upp sig högt på oss, säger Jesper Ahnfeldt. 

Vad säger du om alla dina räddningar i mittperioden?

– Lite flyt ska man väl ha. Jag kommer från bra träningsveckor och det är kul att säsongen är igång. 

VIBK gick ifrån till 5–2 med mindre än åtta minuter kvar av matchen. Då satsade Ariel allt framåt och Jesper Ahnfeldt tvingades släppa tre bollar för sig. 5–5 kom i powerplay med 21 sekunder kvar och precis innan kvitteringen var VIBK en stolpträff från att sätta 6–4 i tom kasse. 

– Riktigt surt, där kan vi snacka om millimeter. Jag vet inte vad jag ska säga om tvåminutaren som de fick med sig. Det var vår första utvisning. Vi hade kunnat få några utvisningar till och de hade också kunnat få några utvisningar emot sig. Det är riktigt surt att tappa poäng, speciellt när man har en 4–0-ledning. 

"Kan bli en viktig poäng"

Jesper Ahnfeldt fortsatte att rada upp kvalificerade räddningar i förlängningen, bland annat en benparad i slutsekunderna. Ahnfeldt bidrog i allra högsta grad till att VIBK tog poäng i den här sevärda matchen. 

– Säsongen är lång så det kan bli en viktig poäng även om det är surt just nu. Ariel har inte förlorat någon match som nykomling och räknas som ett topplag.  

Jesper Ahnfeldt känner att den egna formen är god. 

– Det har varit bra träningsveckor på sistone och det är kul att göra svettiga räddningar. Miss (Hugo) har också kommit in och sett till att det har blivit mer tävling och motstånd på träningarna, vilket är nyttigt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: