Annons:

Sök

Annons:

Tre poäng förvandlades till en efter sent tapp:

Vimmerby IBK-spelarna var besvikna efter att ha tappat 5–2 till 5–5 i slutskedet av matchen mot nykomlingen IF Ariel. Foto: Ossian Mathiasson

Tre poäng förvandlades till en efter sent tapp: "Kan inte ta vår utvisning"

Tremålsledning med sju och en halv minut kvar att spela. Då släppte Vimmerby IBK in tre raka mål och klev av planen med sänkta huvuden. 
– Just nu känns det som två förlorade poäng, säger VIBK-tränaren Ricky Svaxholm.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IBK ledde med 3–0 efter första perioden och 4–0 halvvägs in i andra perioden, en period som tokdominerades av ett företagsamt och aggressivt gästande IF Ariel. Jesper Ahnfeldt i VIBK-kassen radade upp viktiga och kvalificerade räddningar i mittperioden och släppte bara ett av Ariels 14 skott förbi sig. 

– Vår första period är magnifik, då gör vi allt rätt. Sedan började de sätta högre press i andra perioden och vi blev passiva och stod och väntade med bollen. Känslan är att vi känner att det är lugnt och när de sätter på press vet vi inte riktigt vad vi ska göra. Vi måste hela tiden vara aktiva med bollen. Den stora skillnaden mellan första och andra perioden är att vi blir ganska passiva med bollen, säger Ricky Svaxholm. 

"Riktigt tråkig utvisning"

Med en 4–1-ledning i ryggen vid tredje periodens start såg VIBK ut att ha tre poäng inom räckhåll. Bilden av tre VIBK-poäng förstärktes när Jonatan Green prickade in 5–2 med sitt tredje mål efter 52.22.

Ariel gav inte upp trots tremålsunderläget.  

– Vi kommer tillbaka i tredje perioden och sedan är det svårt när lag är desperata, går på allting och sätter press, säger Ricky Svaxholm. 

Ariel närmade sig med två snabba reduceringar och kvitterade till 5–5 med 21 sekunder kvar på klockan. VIBK hade en spelare utvisad och Ariels chansning med att plocka målvakten och spela sex mot fyra gick hem. 

VIBK-tränaren Ricky Svaxholm ställde sig frågande till utvisningen efter matchens slut.  

– Vi leder matchen hela vägen tills domarna tar en riktigt tråkig utvisning. De hade så långt tagit en utvisning på hela matchen och sedan väljer de att ta den. Släpper domarna det som de gör på Elliot (Kronstrand), när en spelare i Ariel sätter klubban i bakhuvudet på honom efter avblåsning, kan man inte ta vår utvisning. Utvisningen förstör det, annars tror jag att vi hade rett ut det. Vi förlorar inte matchen, men man vill alltid ha tre poäng, säger Ricky Svaxholm. 

Tre poäng förvandlades till en

Vimmerby IBK lyckades vaska fram en sista kanonchans innan signalen för tredje perioden ljöd i idrottshallen.  

– ”Jonte” (Jonatan Green) hade ett jätteläge i slutet där deras back gjorde någon karateräddning. Vi kunde lika gärna ha vunnit den här matchen och det är synd att vi inte gör det. Vi har ett grepp om matchen även om de är bättre än vad vi är i andra perioden, säger Ricky Svaxholm. 

För VIBK:s del förvandlades tre poäng till en poäng och Ariel var närmast ett avgörande i förlängningen. Jesper Ahnfeldt svarade bland annat för en imponerande benparad. 

– Den här poängen kan väl vara viktig i slutändan, men det känns just nu som att vi förlorade två poäng. Får man lite distans till det känns det kanske annorlunda, men jag vet inte. 

"Trodde att de var ett innebandylag"

Målvakten Jesper Ahnfeldt gjorde en strålande insats och fick bra hjälp av utespelarna som täckte många skott. 

– Jesper är grym i kassen samtidigt som han får jäkligt bra hjälp av utespelarna. Vi täcker sjukt mycket skott i dag. Hela försvarslinjen är riktigt bra, framför allt Adam (Olofsson) och ”Wille” (William Björngard). Många förtjänar plus i kanten och alla gör en godkänd insats. 

Svaxholm var inte helt nöjd med vad motståndarlaget visade upp på planen i derbyt. 

– Jag tycker att vi är ett bättre innebandylag än vad Ariel är. Ariel är ett bra lag, men de håller på med en jäkla massa skit och mycket efterslängar och det tycker jag sänker dem. Jag trodde att de var ett innebandylag, men det är mycket efterslängar som de håller på med. Det tycker jag är tråkigt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: