Annons:

Sök

Annons:

Fotbollsspelare kan göra debut för VIBK:

Malin Engström gör debut för VIBK hemma mot Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

Fotbollsspelare kan göra debut för VIBK: "Överraskat med klubban"

Vimmerby IBK har fått en tuff start som nykomling i division 1. Nu väntar hemmapremiär – och troligen med VIF-spelaren Malin Engström i laget.
– Jättebra att få in henne, säger tränaren Jonas Friberg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Två förväntade topplag har inneburit noll poäng för Vimmerby IBK i säsongsinledningen. I den tredje matchen, som också blir VIBK:s hemmapremiär, väntar ett på papperet mer beskedligt motstånd. Derby mot Vetlanda, som också är utan poäng.

– Det har dröjt med hemmapremiären och har blivit lite ryckigt eftersom ett lag drog sig ur. Vi får ta den nu i stället, säger Jonas Friberg.

Senast blev det förlust med 11-2 mot Craftstaden.

– Vi var alldeles för långt ifrån senast, men med lite bättre nivå kanske det inte hade räckt ändå. Vi har mött två av topplagen och har inte riktigt kolla läget än riktigt. Det ska bli jättespännande att möta Vetlanda på hemmaplan och se lite mer hur vi står.

"Störst möjligheter"

Jonas Friberg ser goda chanser till seger på hemmaplan.

– Alla hemmamatcher ska vara möjlighet till att ta poäng. Det finns matcher som kommer bli tuffare givetvis, men ska vi kunna hänga kvar måste vi ta poäng någonstans. Men det är hemma mot de här lagen vi har störst möjligheter. Vi ska göra vårt yttersta.

Vad blir viktigt?

– Få in den där känslan från första matchen. Jobbar vi ihop och för varandra, tar det där extra steget, täcker det där extra skottet, då kommer chanserna också. Vi behöver ha grundtänket och lite jävlar anamma. Det saknades lite i förra matchen.

Bättre truppläge

Truppläget börjar ljusna något. Förmodligen blir VIF-spelaren Malin Engström spelklar.

– Hon har tränat i veckan, men varit lite sjuk. Hon är jättebra att få in med sin fysik och hon är riktigt bra med klubban. Hon har överraskat och kan bli ett rejält tillskott.

Är det fler på väg in?

– Det är ett par till som är med och tränar lite, men som inte är igång riktigt än. Det är fotbollstjejer också, så förhoppningsvis kan vi få en liten större trupp att jobba med. Det skulle göra skillnad jämfört med att vara tio stycken på en match. 

VIBK har en del frågetecken, då en handfull spelare varit sjuka i veckan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: