FORTSATT TUNGT FÖR VIBK – FÖLL MED UDDAMÅLET

Emma Sjökvists tre mål räckte inte till poäng mot Värnamo. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK är kvar på jumboplats som nykomling i division 1 efter åttonde förlusten på lika många matcher.
Det blev en knapp uddamålsförlust, 4–5, mot Värnamo.

Vimmerby IBK försöker samla kraft efter den turbulenta tiden med walk over-besked och tränaravhopp. Efter förra helgens 6–14-förlust mot Karlskrona, den sjunde förlusten i ordningen, var nya tränaren Sandra Elmér nöjd med attityden och kämpainsatsen sett över 60 minuter.

I dag väntade topplaget Värnamo IK på bortaplan för ett brandskattat VIBK, som begav sig söderut med en målvakt och tio utespelare.

Hade häng på poäng

Vimmerby gav Värnamo en ordentlig fight om poängen men det gick inte vägen den här gången heller även om det bjöds på dramatik.

Vimmerby fick en bra öppning på matchen och tog ledningen genom Emma Sjökvist efter 5.29. En minut senare hade Värnamo utjämnat till 1–1 och de gick dessutom ifrån till 3–1 efter första perioden där 3–1-målet kom med tolv sekunder kvar av inledningsperioden.

Värnamo gjorde även 4–1 halvvägs in i mittperioden innan Emma Jigsved reducerade till 4–2 i slutet av andra perioden och Emma Sjökvist till 4–3 i upptakten av tredje perioden. Värnamo fyllde på med 5–3 och Emma Sjökvist sköt 5–4 med drygt fem minuter kvar på matchklockan. VIBK kom inte närmare än så och inkasserade säsongens åttonde raka nederlag.

Mer från kvällens match kommer senare i afton.

Poäng, VIBK: Emma Sjökvist 3+0, Emma Jigsved 1+0, Elin Andersson 0+1 och Amanda Anemyr 0+1.