Vimmerbys upphämtning gav inga poäng – föll med uddamålet

Elias Trawtschenko gjorde tre mål när Vimmerby IBK B föll med uddamålet mot Bankeryd. Foto: Ossian Mathiasson

Ett ynka mål var allt som fattades för att Vimmerby IBK B skulle knipa poäng mot topplaget Bankeryd. 8–9-förlusten gör att VIBK är kvar på jumboplatsen i division 3.

Vimmerby IBK B:s söndagsmatch mot Bankeryd i division 3 blev en svängig historia. Bankeryd ledde med 3–0 efter första perioden innan VIBK B kom tillbaka starkt i andra perioden och skaffade sig 5–5 inför de 20 avslutande minuterna.

Första halvan av tredje perioden såg ut att bli lagets fall då Bankeryd gjorde fyra raka mål fram till 9–5 med drygt åtta minuter kvar på matchklockan. VIBK gav inte upp. Elias Trawtschenko sköt både 6–9 och 7–9 och John Pettersson satte sedan 8–9 med drygt tre minuter kvar av matchen.

Det blev dock matchens sista mål och Vimmerbys nionde förlust på elva matcher i division 3 var ett faktum. VIBK B har endast tre poäng upp IF Ariel på säker mark.

Poäng, VIBK B: Elias Trawtschenko 3+1, John Pettersson 2+2, Viktor Nilsson 2+1, Elliot Kronstrand 0+3, Oskar Snickars 1+0 och Sebastian Elmér 0+1.