STYRKEBESKED AV VIBK – KÖRDE ÖVER TABELLFYRAN

Vimmerby IBK hade inga problem med att slå tabellfyran Nybro IBK. Foto: Ossian Mathiasson

Hur skulle Vimmerby IBK svara efter höstomgångens avslutande förlust och ett jul- och nyårsuppehåll? På bästa tänkbara sätt skulle det visa sig. Fyran Nybro krossades med hela 10–2.

Vimmerby IBK fick en rivstart på toppmatchen mot Nybro IBK. Redan efter 26 sekunder kunde Victor Wall skjuta 1-0 till hemmalaget. Exakt tre minuter senare kom 2-0 genom lagkaptenen Wall igen.

Det dröjde inte länge innan Jonas Elofsson kunde ordna 3-0. Åldermannen tog hand om sin egen retur och dundrade upp det tredje målet.

VIBK chockade gästande tabellfyran – som såg uppgivet ut. Men Nybro fick en biljett in i matchen genom ett 3-1-mål av Victor Gunnarsson efter knappt sex minuter.

Därefter var det en händelsefattig period av matchen, där VIBK gick för att ha ett så stort bollinnehav som möjligt. Nybro kom inte åt bollen och VIBK spelade både moget och rutinerat. Efter 11.38 kunde hemmalaget också utöka ledningen. Elias Trawtchenko sköt 4-1, troligen via en Nybroförsvarare.

4-1 stod sig perioden ut.

Walls tredje mål

VIBK ville inte vara sämre i den andra akten och fick på nytt en drömstart. Redan efter 31 sekunder hittade Albin Alfonsson nätet och 5-1 var ett faktum.

Nybros poängkung André Nilsson väckte liv i matchen igen med sitt 5-2-mål knappt halvvägs in perioden, men Victor Wall ökade på sin målskörd med aftonens tredje och 6-2 till VIBK efter halva perioden.

Nybro drabbades av en protestutvisning i slutet av mellanperioden och Jonatan Green sköt 7-2 i powerplay. Noterbart är att VIBK, enligt den officiella statistiken, endast hade fem skott på mål – och tre av dem gick alltså i mål.

Utökade ledningen

3.15 in i den tredje perioden dödade VIBK all spänning genom att göra 8-2. Målet, signerat Albin Alfonsson, kom till på en frislagsvariant. När VIBK sedan klarade kvällens andra numerära underläge var saken biff.

Men VIBK:s målfabrikation var inte över. Drygt nio minuter in på perioden snärtade Jonas Elofsson upp 9-2-målet i krysset och Kevin Hultman satte 10–2 med två sekunder kvar av matchen.

Mer om matchen senare.

Vimmerby–Nybro 10–2 (4–1, 3–1, 3–0)

Första perioden: 1–0 (0.26) Victor Wall (Albin Alfonsson), 2–0 (3.26) Victor Wall (Johan Carlsson d.ä), 3–0 (3.53) Jonas Elofsson, 3–1 (5.42) Victor Gunnarsson (Jakob Eriksson), 4–1 (11.38) Elias Trawtschenko (Hampus Carlsson

Andra perioden: 5–1 (20.31) Albin Alfonsson (Jonatan Green), 5–2 (28.54) André Nilsson (Victor Gunnarsson) i spel fem mot fyra, 6–2 (30.46) Victor Wall (Jonatan Green), 7–2 (38.16) Jonatan Green (Albin Alfonsson) i spel fem mot fyra

Tredje perioden: 8–2 (43.15) Albin Alfonsson (Jonatan Green), 9–2 (49.13) Jonas Elofsson, 10–2 (59.58) Kevin Hultman (Jack Fridh)

Skott: 20-19 (9–4, 5–8, 6–7)

Utvisningar, VIBK: 3x2 min, NIBK: 1x2 min.